Türi-teemaline raamat paberile ei jõudnudki

Järva Teataja
Copy
Foto: Kalle Gaston

Türi-teemalisi raamatuid, mis kajastavad selle kandi ajalugu, seal elanud või elavate inimeste tegemisi, tõsielulisi ja väljamõeldud sündmusi, on aastakümnete jooksul ilmunud mitu. Sel kevadel pidanuks ilmuma veel üks Türi-raamat, mille kaante vahel on Türi kihelkonna kohta omal ajal leheveergudel ilmunud põnevamad lood.

Raamatu „Türi tüminad” etteostukampaania ei läinud paraku aga edukalt ning kultuurkapitalilt saadud 500 euro suurune toetus tuleb trükise koostaja, Kalle Gastoni sõnul nüüd tagasi maksta. Raamatu trükifaili saab digitaalsel kujul siiski uudistada, sest autor on lubanud selle Türi raamatukogule edastada.

Vabakutselise kirjamehe ja ajaloohuvilise Kalle Gastoni sõnul on Eesti eluolu ajaleheveergudel jäädvustatud juba üle kahe sajandi. Mulgimaa kirjastuse Kaarnakiwi poolt väljaantav raamat toob lugeja ette meie maa aja- ja kultuuriloo läbi vanema ajakirjanduse prisma ning seda kihelkondlikus võtmes. «On ju kihelkond läbi aegade osutunud üheks suhteliselt püsivaks haldusüksuseks võrreldes näiteks valdadega,» sõnas Gaston, kes on ühtlasi kirjastuse omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles