Arvamusfestivali programmi pääses ligi 200 arutelu

Järva Teataja
Copy
Arvamusfestivali teine päev
Arvamusfestivali teine päev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Arvamusfestival avalikustas täna, et ideekorje tulemusel pääses programmi 200 arutelu, mida on tänavu rohkem kui mullu ning nende seas ka mitmeid kauaoodatud teemasid. Augustis kerkib Paide Vallimäele 24 aruteluala.

Arvamusfestivali avalik ideekorje toimus tänavu 4.-17. märtsini ning programmi valiti arutelusid kokku 286 idee hulgast.

Festivali eestvedaja Kaspar Tammist rõõmustab, et ideekorjesse laekunud teemade tase on iga aastaga tõusnud. "Hea meel on näha, et valmistutakse ette ning arvamusfestival on oodatud sündmus. Heaks tõestuseks on see, et teeme tänavu ikkagi mõne aruteluala rohkem kui algul plaanisime, et olulisi teemasid kavva rohkem mahuks," kommenteeris ta.

Festivali programmijuhi Kristin Kivimäe sõnul oli ideekorje teemade ring väga lai. Kõige rohkem esitati ettepanekuid jätkusuutlikkuse ja julgeoleku teemadel ning esindatud olid sellisedki valdkonnad, millest pole varem palju räägitud.

“Meil oli väga suur rõõm näha, et ideekorjesse jõudis tänavu mitmeid teemasid ka põllumajanduse ja spordi teemadel,” tõi ta näiteid.

Uute teemade lisandumist on lootnud ka Kaspar Tammist ise. “Eks ma olen salamisi oodanud rohkem kultuurivaldkonna teemasid küll, nii muusikast, kunstist kui ka spordist. Tore, et neid on tänavu programmis kohe päris mitu. Hea meel on muidugi iga programmi pääsenud arutelu üle, sest kõik teemad on sellised, mille üle peabki arutama,” sõnas festivalijuht.

Nüüd algab töö arutelude korraldamisega. Programmi pääsenud arutelukorraldajatele toimub 18. aprillil Paides START päev, kus antakse avalöök tänavuse festivali sisu loomisele ja kohtutakse esmakordselt teiste arutelude korraldajatega.

Kogu programm koos teemaalade ja aruteludega avalikustatakse festivali kodulehel 2. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles