Haridus- ja noorteamet ootab Järvamaa üldharidus- ja kutsekoole kandideerima aasta kooli tiitlile

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Aasta kooli konkurss on startinud ja ootab kõiki Eesti üldharidus- ja kutsekoole kuni 21. aprillini taas kandideerima aasta kooli tiitlile. Järvamaa koolidest jõudis eelmisel aasta finaali Albu kool.

Haridus- ja noorteameti aasta kooli projektijuhi Merili Kärneri sõnul on tänavu konkursi fookuses huvitavate koostöövormide rakendamine ning formaalse ja mitteformaalse õppe lõimimine. “Sel aastal tunnustatakse just neid koole, kus on väärtustatud koostöist tegutsemist ning leitud võimalusi seostada õpet vabatahtliku tegevusega eri keskkondades väljaspool kooli. Juba seitsmendat korda aset leidev konkurss pakub kooliperedele võimalust loovas ja lõbusas võtmes oma koolikeskkonna ja õppekorralduse üle reflekteerida,” lisas Kärner.

“Tänavuse konkursi fookus kõnetab mind eriti, sest õppimine ei toimu ainult koolis, vaid kõikjal meie ümber. Mind väga inspireerivad teotahtelised ja energilised inimesed, kes just väikestes piirkondades on võtmeisikuteks nii kogukonna kui koolide veduriteks,” rääkis žürii liige Lenna Kuurmaa lisades, et elab kõikidele konkursil osalejatele siiralt kaasa.

Aasta kool 2023 tiitli pälvinud Metsküla Algkooli direktori Pille Kaiseli kinnitusel annab konkursil osalemine suurepärase võimaluse oma kooli ägedaid tegemisi laiemale publikule tutvustada. “Seda võimalust ei tohi raisku lasta! Tänu aasta kooli konkursile saavad Eesti koolid ja hariduselu igal aastal mais-juunis üdini positiivse meediakajastuse. On väga oluline, et avalikkuse ette jõuaks mitte ainult mured ja kitsaskohad, vaid ka rõõm ja edulood,” lausus Kaisel.

“Aasta kooli tiitlile kandideerimine ühendab ja tekitab kuuluvustunde, liidab palju rohkem südameid, kui mahub ühte kooliperre. Õppida saab kõikjal! Olen arvamusel, et hea õppimise aluseks on koolirõõmu hoidmine ja kasvatamine,” märkis žürii liige, aasta kool 2022 tiitli pälvinud Läänemaa Ühisgümnaasiumi direktor Gina Metssalu.

Lisaks muusikule ja Setumaa hariduselu edendajale Lenna Kuurmaale kuuluvad sel aastal aasta kooli žüriisse aasta kool 2022 tiitli võitnud Läänemaa Ühisgümnaasiumi direktor Gina Metssalu, Laura Kõrvits ERR-ist, Lasse Rihard Sissas Eesti Õpilasesinduste Liidust, Kätlin Valge Haridus- ja noorteametist ning Maris Raimets Haridus- ja teadusministeeriumist.

Aasta kooli konkursil saavad osaleda kõik üldhariduskoolid ja kutseõppeasutused, kes ei ole varasemal kahel aastal võitnud aasta kooli tiitlit. Osalemiseks tuleb koolil saata Haridus- ja noorteametile kooli tutvustav video, pildigalerii ja lühike iseloomustus. Videoid saab kuni 21. aprillini üles laadida veebilehele konkursiveeb.edu.ee. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab Haridus- ja noorteameti kodulehelt harno.ee/aastakool.

Aasta kool 2024 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kooli tiitli võitja kuulutatakse välja 3. juunil ETV otsesaates „Terevisioon“.

Varasematel aastatel on aasta kooli tiitli võitnud Metsküla Algkool, Läänemaa Ühisgümnaasium, Uulu Põhikool, Võru Gümnaasium, Viljandi Gümnaasium ja Tallinna 32. Keskkool.

Aasta kooli valimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles