Laste hobikardisari alustab hooaega

Järva Teataja
Copy
Aravete kardirada
Aravete kardirada Foto: Maarja Ilves

Laste hobikardisari Talendid Rajale alustab viiest etapist koosnevat hooaega 21. aprillil Lange Motokeskuse siserajal. Sarja U12 vanusegrupi võitja pääseb maailma suurima hobikardisarja SWS finaalvõistlusele, kirjutab autosport.ee.

Neljal esimesel etapil võistlevad ainult hobikardisõitjad ning finaaletapil Hiiumaal on esindatud nii hobi- kui ka võistluskardid. Sarjas kolmas osavõistlus peetakse 2. juunil Aravete Kardi- ja Vabaajakeskuses.

Nii nagu varasematel aastatel, peetakse ka sel hooajal eraldi koolide arvestust. Selgitatakse välja Eesti parim põhikool hobikartide võidusõidus.

Talendid Rajale sarja oodatakse osalema kuni 12-aastaseid kardispordihuvilisi. Minimaalset vanust määratud ei ole, võistlema lubatakse noored, kelle kasv ja oskused võimaldavad takistusteta ja ohutult karti juhtida. Osalejal ei ole vaja omada võistlustehnikat ega spetsiaalset sõiduvarustust, osalemistasu sisaldab võistluspäeval hobikardi ja kiivri kasutamist.

Tegemist on aastal 2013 alguse saanud sarjaga, mille eesmärgiks on peamiselt spordiala laiem tutvustamine ja uute huviliste kaasamine. See on ainulaadne võimalus vähese eelarvega kardispordi võistlustel osaleda. Just seetõttu ongi sari olnud läbi aastate sedavõrd populaarne ja igal aastal on mitmed osalejad leidnud seeläbi ka tee võistluskartide juurde. Tänaseks on Talendid Rajale sarjast kasvanud välja nii mõnigi Eesti tippsõitja. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles