Veeseis tõotab kiiret sõitu

Kuido Saarpuu
Copy
Aastaid on Türi–Tori kiirlaskumise kõige populaarsem distants olnud teekond Veskisillalt Kurgjale. Nüüd on suurenenud jõudsalt ka lühikese võistlusmaa populaarsus.
Aastaid on Türi–Tori kiirlaskumise kõige populaarsem distants olnud teekond Veskisillalt Kurgjale. Nüüd on suurenenud jõudsalt ka lühikese võistlusmaa populaarsus. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel laupäeval täitub Pärnu jõgi taaskord seiklejatest, kes kevadist suurvett ja kiiret voolu ei pelga ning võtavad nõuks Türi–Tori kiirlaskumisel end proovile panna.

Türi–Tori kiirlaskumise korraldaja Märt Maipuu MTÜst Matkahunt sõnas, et seekordne ettevõtmine tuleb eeldatavasti teistmoodi kui aasta varasem. «Pärnu jõe veeseis on praegu üle 30 sentimeetri kõrgem kui eelmisel aastal. See annab põhjust loota, et tuleb kiire sõit,» lausus ta. «Jah, eks veeseis veel langeb, kuid ma ei usu, et olulisel määral. Metsade all on veel lund ja jääd ning suurt sooja ei ole olnud.»

Maipuu rõhutas, et tegelikult on Pärnu jõel nii, et olgu veeseis, milline tahes, siis võrreldes teiste Eesti jõemaratonidega on nende sõit alati olnud teistest kiirem. «Pärnu jões voolab vesi igal pool ja kiiresti,» põhjendas ta. «Mida kõrgem veetase, seda lihtsamaks läheb maraton. Nii ei ole vaja iga kivi tagant manööverdada. Sõidad, lased ka käed-jalad lahti ja ikkagi viib vool sind edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles