Perepesa teenused laienevad vallakeskusest väljapoole

Järva Teataja
Copy
Perepesa mängutoas on soe ja sõbralik õhkkond
Perepesa mängutoas on soe ja sõbralik õhkkond Foto: Birgit Püve

Türi Perepesa laiendamas oma teenuste võrku järgmisel kahel aastal viies need mobiilse Perepesa näol valla erinevatesse paikadesse.

"Perepesa loomine oli ainuõige samm, sest nägime võimalust teha olulist ennetustööd ja varajast märkamist Türi laste ja perede heaks. Noortekeskuse majas oli Perepesa ruumide jaoks suurepärane koht olemas, see sünergia toimib siiani hästi," ütles Türi vallavanem Sulo Särkinen.

„Vallal ei ole eraldi hoobasid tegeleda varajase märkamisega, see on võimalik just läbi Perepesa mängutoa ja teenuste. Lapsevanemate koolitused aitavad lapse saamiseks ette valmistuda ja edaspidi lapse kasvatamisega seotud väljakutsetega toime tulla. Ennetustöö on kindlasti parem lahendus kui tagajärgedega tegelemine. Ennetuse tulemuste nägemine võtab küll kauem aega, aga pikas perspektiivis väheneb valla spetsialistide töökoormus probleemidega tegelemisel."

„Perepesa vajalikkust näitab see, et vanemate vestlusringid ja koolitused on alati populaarsed ja rohkearvulised. Ka mängutoa külastatavus on kõrge ja vanemad annavad tagasisidet, et neile on vaja sellist kohta, kus lapsega lõõgastuda ja tunda, et nad on igati toetatud – nii Perepesa töötajate kui teiste lapsevanemate poolt."

„Väga oluline on Perepesa teadus- ja tõenduspõhine lähenemine. See lisab kvaliteeti kõikidele Perepesa tegevustele ja on märk sellest, et tugi vanematele on süsteemne ja palju sügavam kui vaid üksikute ühekordsete teenuste pakkumine."

„KOVidel on keerulised ajad ja ennetusse panustada on keeruline. Me oleme Türi Perepesa toimimise jaoks leidnud palju tuge sotsiaalministeeriumi vahendatud rahastusest, näiteks psühholoogi palgakulu ja Mobiilse Perepesa tegevused."

„Lisaks oleme juurde hankinud TAI poolt pakutud rahastusvõimalusi ja ise projekte kirjutanud. Püüame leida ja ära kasutada kõikvõimalikke lahendusi, et Perepesa tegevust jätkuvalt toetada, sest näeme selle vajalikkust meie peredele," sõnas Särkinen.

Esimene koolitus koostöös Türi Perepesaga toimub 20. aprillil kella 12-18 ja 5. mail kella 10-16 Väätsa lasteaias ja koolituse teemaks on: kuidas toetada last keskendumisel ja emotsioonidega toimetulekul.

MTÜ Vaikuseminutid kursus on mõeldud lapsevanematele ja sealt saab praktilisi nippe ning tähelepanu ja meelerahu lühiharjutusi, millega:

  • toetada lapse tasakaalukust ja keerulistes olukordades emotsioonidega toimetulekut;

  • häälestada lapsi õppimisele või uuele tegevusele;

  • ise lapsevanemana keerulises ja emotsionaalses olukorras tasakaalukam olla, toetades seeläbi hooliva suhtekeskkonna ja empaatiavõime arengut.

Igapäevaseks Vaikuseminutite harjutuste kasutamise toetamiseks saab kursuselt kaasa audioharjutused ja käsiraamatu.

Täpsema info kursuse kohta ja registreerimisvormi leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles