Vargamäe muuseum ja Albu mõis pakuvad uut haridusprogrammi vähese eesti keele oskusega täiskasvanutele

Järva Teataja
Copy
A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel
A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel ja Albu mõis kutsuvad osalema haridusprogrammis, mis on mõeldud vähese eesti keele oskusega täiskasvanutele. Programm viiakse läbi lihtsas eesti keeles, osalejad saavad kuulata, lugeda, kirjutada ja vestelda. Üksteist korda ja korra kuus toimuva programmi eesmärk on tutvuda kirjanik Anton Hansen Tammaare sünnikodus ja Albu mõisas eesti kirjanduse, kultuuri ja ajalooga. Esimene õppekäik toimub 20. aprillil ning kestab 10.30st 15ni.

Programmi üheks osaks on muuseumi- ja mõisatuur, kus saadakse teada mõlema paiga olulisusest ja seosest. Sellele järgnevad töölehtede lahendamine, kaasavad tegevused ja käsitöö tegemine. „Mul on väga hea meel, et koostöös Albu mõisaga on meil võimalik lõimumisprogrammis osalejatele tutvustada Kesk-Eesti kultuuriväärtuslikke paiku pakkudes tutvumiseks nii 19. sajandi talu- kui mõisaelu. Samuti toome läbi „Tõe ja õiguse“ protopaiga eesti kirjanduse osalejatele lähemale.“ sõnab muuseumi juhataja Reelika Räim. Programmis osalejaid julgustatakse läbi lihtsate tegevuste omavahel suhtlema, innustades jätkama keeleõpet.

Õppekäigule saab registreerida läbi Integratsiooni SA iseteeninduse. Programmis osalemine on tasuta. Kahe külaskäigu vahele jääb väike paus kaasa võetud toidu söömiseks. Transpordivõimaluste osas palume ühendust võtta muuseumiga.

Korraldame haridusprogramme Euroopa Sotsiaalfond+ toetusest rahastatava projekti nr 2021-2027.4.07.23-0006 „Eesti keele õpet toetavad tegevused ja kodanikuõpe“ raames. Programm algab 20. aprillil 2024 ja kestab järgmise aasta alguseni.

A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel tutvustab 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse taluelu ning A. H. Tammsaare kultuuri- ja kirjanduspärandit, sealhulgas „Tõe ja õiguse“ lugu. Muuseumis toimuvad mitmesugused sündmused: seminarid, koolitunnid, perepäevad, teatrietendused, näituste avamised, matkad. Vargamäel on tõelus ja väljamõeldis jäädavalt läbipõimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles