Pahalased on kolinud pandimajast Facebooki

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kõigile midagi – OÜ Luutar arendusjuht Rauno Emmar rääkis, et kui naised pandimajas endale ehteid valivad, saavad mehed samal ajal omale mõne vajaliku tööriista soetada.
Kõigile midagi – OÜ Luutar arendusjuht Rauno Emmar rääkis, et kui naised pandimajas endale ehteid valivad, saavad mehed samal ajal omale mõne vajaliku tööriista soetada. Foto: Margus Ansu

Eesti suurima pandimajade keti Luutar arendusjuhi Rauno Emmari sõnul on varastatud või võltsitud kauba toomine pandimajja muutunud mõttetuks ning pahalased on kolinud oma tegevuse internetti.

Rauno Emmari sõnul erinevad 90ndatest tuntud ja tänapäevased pandimajad nagu öö ja päev. „Tänapäeval peavad eranditult kõik, kes pandimajja asju müüa toovad, enda isiku lepingu sõlmimiseks dokumendiga kinnitama. Samuti on kõikjal kaamerad, mis minimeerib kahtlase kontingendi ning teeb politsei töö lihtsaks. Iga teenindaja saab rahapesu vastase koolituse ja professionaalse väljaõppe ning meil on omad nipid ja küsimused, kuidas kahtlast kaupa ära tunda. Ütlen kohe ära, et siia pole mingit mõtet sellist kraami tuua,“ ütles Emmar.

„Kahtlast kaupa vahest tõesti ka üritatakse tuua ja üksikutel juhtudel läheb see ka läbi, aga see osakaal on marginaalne. Sõlmime iga kuu keskmiselt 10 000 lepingut ning kahtlast kaupa tuleb sellest ette 2-3 juhul,“ rääkis Emmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles