Kogukond rajab erilist aeda

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi konna maja juurde rajatakse elurikkusest pakatavat kogukonnaaeda, kust leiaks ühteaegu  nii silmailu kui midagi põske pista.
Türi konna maja juurde rajatakse elurikkusest pakatavat kogukonnaaeda, kust leiaks ühteaegu nii silmailu kui midagi põske pista. Foto: Türi kogukonnamaja/Facebook

Türi kogukonnamaja juures valmistutakse koos lastega rajama elurikast aeda, mida luues püüavad tegijad võimalikult palju taaskasutada ning järgida permakultuuri põhimõtteid.

Kogukonna maja üks eestvedajaid Aili Avi märkis, et just oma aia tarvis nad nüüd Järvamaa pealt vanu ajalehti kokku ajavadki. "Meie eesmärk on teha elurikas aed, kus putukad ja siilid leiavad varjupaika," sõnas ta.

Ettevõtmist veavad Marian Nummert ja Aina Lee. "Kogume vanu taluaialilli ja soetame juurde ka suuremaid püsikuid, et  toitained ja ilu oleks üheskoos. Meil on mõte teha ka väike toidusalu, et oleks midagi otse aiast põske pista. Marjapõõsad ja kuumaasikapeenrad on juba olemas. Nüüd võiks veel istutada mõne pihlaka ja muid söödavate vilajdega taimi või puid," arutles Avi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles