Karinu mõisas toimetavad maailmakodanikest norrakad

Järva Teataja
Copy
18. sajandi lõpus ehitatud ning parun Ernst von Roseni perekonnale kuulnud Karinu mõis, kus kool aastast 1854. aastast tegutses, on juba aastaid eraomandis.
18. sajandi lõpus ehitatud ning parun Ernst von Roseni perekonnale kuulnud Karinu mõis, kus kool aastast 1854. aastast tegutses, on juba aastaid eraomandis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2021. aastal soetasid endale Karinu mõisa Norrast pärit Hans ja Maria.

Maria sõnul on nad parajad maailmaavastajad, sest just enne seda olid nad elanud Hispaanias. „Eestis käisid meie lapsed spordikoolis ning mulle meeldis siinne õppekvaliteet ning üldine elukeskkond,“ tõdes ta. „Meile sobib siinne vaikus ja rahu ning samas on Norra ka lähedal, lisaks on liiklus hea ja kõik teenused on ainult väikese sõidu kaugusel,“ põhjendasid nad valikut.

„Eestis on säilinud väga palju vanu hooneid. Norrast sellist mõisa kindlasti ei leiaks,“ sõnas Hans ja jätkas, et nende kodumaal lammutati paljud vanemad hooned 1970ndatel, et nende asemele uued rajoonid ehitada. „Leidsime mõisa müügikuulutuse ostuportaalist ning mõis jäi meile silma,“ meenutasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles