Politsei: Ära vii oma sularaha pakiautomaati või postkontorisse!

Copy
Omniva pakiautomaatide kaudu petetakse inimestelt raha välja üha enam, petised esinevad näiteks pangatöötajate või politseinikena. Foto on illustratiivne.
Omniva pakiautomaatide kaudu petetakse inimestelt raha välja üha enam, petised esinevad näiteks pangatöötajate või politseinikena. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Lääne prefektuuri veebipolitseinik  Elina  Laas ütleb, et mitu nädalat on politsei saanud teateid telefonipettuste kohta, kus kelmid paluvad ohvreid viia kõik oma pangakontol olev raha sularahana pakiautomaati, postkontorisse või üle anda libakullerile.

"Skeem on selline, et enamasti ainult vene keeles rääkiv helistaja väidab end olema maakler, pangatöötaja, politseiametnik, mobiilsidefirma töötaja või ka Smart-ID kasutajatugi ning annab teada, et kliendi pangakontol on toimumas kahtlased tehingud, tema nimel on laenu võetud või keegi võõras on kontole ligi pääsenud," kirjeldab Laas. Samuti võidakse paluda osaleda salaoperatsioonis ebausaldusväärsete töötajate tabamiseks või näiteks mobiilsideoperaatori leping hakkab aeguma ja on vaja seda pikendada, sest muidu ei saa telefoninumbrit enam edasi kasutada.

Osava manipuleerimise tulemusena on ohver nõus kasutama oma kontol olevat raha, võtma suurema summa laenu, müüma isegi oma kinnisvara selleks, et väljavõetud sularaha üle anda libakullerile või viia see pakiautomaati.

Tagasi üles