Järvamaa mehed tegid Võhandu maratonil tugeva tulemuse

Järva Teataja
Copy
Team Nuustaku Pruulikoda koosseisus Marti Lepik (ees) ja Andres Kalle alustas 2024. aasta maratonide hooaega võidukalt. Türi-Tori kiirlaskumisele järgnes tugev tulemus Võhandu maratonilt.
Team Nuustaku Pruulikoda koosseisus Marti Lepik (ees) ja Andres Kalle alustas 2024. aasta maratonide hooaega võidukalt. Türi-Tori kiirlaskumisele järgnes tugev tulemus Võhandu maratonilt. Foto: Erakogu

Team Nuustaku Pruulikoja nime all kahese süstaga aerutamismaratonidel osalevad Järvamaa mehed Marti Lepik ja Andres Kalle võtsid laupäeval ette Võhandu maratoni.

Marti Lepik selgitas, et tema jaoks oli see seitsmes ja Andrese jaoks 18. Võhandu maraton. „Mul on väga hea meel, et olime taaskord tehniliselt väga puhtad just veskitammidest laskumistel ja ka kivide vahel põigeldes, tabasime küljega vaid ühte neist,” kirjeldas Lepik. „Küll aga oli meil ka parajalt õnne, kuna kaks alust läks kummuli täpselt meie kõrval ja saame olla vaid õnnelikud, et nad meid kaasa ei haaranud, sest vesi oli sel korral ümberminekuks ikka väga külm ja ilm samuti.”

Marti Lepik sõnas maratoniaegsetest sõiduoludest rääkides, et tuulega oli sel korral hästi ehk see ei olnud segav faktor. „Küll aga olid esimesed neli tundi nokkmütsi küljes jääpurikad,” märkis ta. „Kokkuvõttes, olime end riietuse osas nagu alati õigesti ette valmistanud ja saime hakkama. Nagu ikka kajakiga sõites, siis loobid end veega alati märjaks ja nii oli käsivartel ikka alguses pigem külm. Peale lõunat läks aga ilm oluliselt soojemaks, saime ka pisut päikest, mis teeb alati meele rõõmsamaks.”

Veetase oli Lepiku sõnul tänavu Võhandul pisut kõrgem kui eelmisel aastal. „Oli kuulda, et just see ei aidanud kiiremale ajale kaasa. Ilmselt on mingil hetkel see suur veehulk pigem hoopis pisut aeglasem,” arutles ta. „Küll aga tegi kõrgem vesi jõel oleku mugavamaks just kivistel lõikudel, oli vähem manööverdamist.”

Nii aerutasid meie mehed Võhandul välja oma läbi aegade teise tulemuse ehk läbisid 100 km 9 tunni, 12 minuti ja 9 sekundiga. Omas võistlusklassis andis see meestele 19 ja üldarvestuses 39. koha. Olgu öeldud, et lõpetas enam kui 1000 paatkonda.

Marti Lepik selgitas, et tänavu oli nad 20. eestlastest lõpetajad. „Eelmisel aastal olime 15., väike langus, kuid ei hullu midagi. Esimesed olid ikka kiired ja karbon alustega,” nentis ta. „Tugevaid välismaalasi oli samuti sel korral rohkem lõpus enne meid. Me ise oleme tulemusega väga rahul!”

Meeste järgmiseks järgmine võistluseks on 12. mail toimuv Loobu poolmaraton. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles