Mõisahoonet ootab ees värskenduskuur

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Millised on Kabala mõisa lähiaja tähtsamad tööd ja kuidas neid teha, seda arutasid muinsuskaitseameti esindajad eelmisel nädalal koos kooli direktori Jaanus Roosilehe ja majandusjuhataja Heli Martiniga.
Millised on Kabala mõisa lähiaja tähtsamad tööd ja kuidas neid teha, seda arutasid muinsuskaitseameti esindajad eelmisel nädalal koos kooli direktori Jaanus Roosilehe ja majandusjuhataja Heli Martiniga. Foto: Muinsuskaitseamet

Muinsuskaitseamet eraldas tänavu kultuurimälestiste korrastuse taotlusvoorust 2,54 miljonit eurot ja omandireformi käigus tagastatud ehitismälestiste taotlusvoorust kolm miljonit eurot toetusi. Kogumahus 5,54 miljoni euroga toetab amet nii ehitis-, kunsti-, ajaloo- ja arheoloogiamälestisi kui ka muinsuskaitsealadel asuvaid hooneid. Selle rahaga saab kaunima ilme nii mõnigi Järvamaal asuv ajaloolise väärtusega hoone.

Paraku Türi vallas asuv Kabala mõis toetuse saajate hulka ei mahtunud. «Tegime neli taotlust ja jäime joone alla, mõne taotluse puhul vaid mõne punktiga. Aga noh, ilmajääjaid oli palju, mitte ainult meie. Saime vähemalt hea kogemuse, kuidas taotlusi koostada ja ettevalmistusi kirjutamiseks teha – tarkus edaspidiseks,» lausus­ Kabala mõisakooli juht Jaanus Roosileht.

Aasta alguse halvad uudised rahataotluste kohta aga ei saa mõisahoone ennistustöödele takistuseks. Millised on Kabala mõisa lähiaja eelistööd ja kuidas neid teha, seda arutasid muinsuskaitseameti esindajad eelmisel nädalal koos kooli direktori Jaanus Roosilehe ja majandusjuhataja Heli Martiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles