Paide rallipaar võitis maailmameistrivõistluste etapi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Romet Jürgenson (paremal) ja kaardilugeja Siim Oja (vasakul) tõusid Horvaatias MM-rallil poodiumile. Pildil on näha ka hullunud kohaliku inimese katki löödud esiklaasi.
Romet Jürgenson (paremal) ja kaardilugeja Siim Oja (vasakul) tõusid Horvaatias MM-rallil poodiumile. Pildil on näha ka hullunud kohaliku inimese katki löödud esiklaasi. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eelmisel aastal rahvusvahelise autoliidu (FIA) programmi Rally Star kaudu endale juunioride MM-klassis (JWRC) koha taganud 24aastane paidelane Romet Jürgenson suutis koos kaardilugeja Siim Ojaga möödunud nädalavahetusel Horvaatias etapi võita. Võistlusklassi üldarvestuses on nad nüüd kahe etapi järel ralli kokkuvõttes ülekaalukad liidrid.

Juba hooaja avaetapil Rootsis näitasid Jürgenson ja Oja head kiirust ja kaalutletud sõiduoskust. Tasuks teine koht, mis lubas minna Horvaatia asfaldirallile vastu suurte ootustega. Tagasihoidlikult lootsid nad siiski kohta kolme parima seas. Aga juba üsna ralli algul sai selgeks, et kui tehnika alt ei vea ja ise suurt sõiduviga ei tee, siis on võimalik tõusta isegi pjedestaali kõrgeimale astmele.

Juunioride WRC liidriks tõusid Jürgenson ja Oja Horvaatia ralli kolmandal katsel, kui seni võistlust juhtinud türklane Ali Türkkan rajalt välja sõitis ja katkestas. Päeva lõpuks oli neil viis katsevõitu ning ligi poolteiseminutine edu lähikonkurendi Gill Taylori ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles