PILDID Nurme kool korraldas moeshow

Järva Teataja
Copy

Eelmisel nädalal toimus Järvamaa kutsehariduskeskuse võimlas Nurme kooli moeshow „Vanast saab uus”.

Nurme Kooli huvijuht Triin Konrad andis teada, et nad soovivad sel aastal esmakordselt toimunud moeshow muuta traditsiooniliseks sündmuseks, kus keskenduvad ka edaspidi taaskasutusele ja prügimajandusele.

Moesohw algatajateks olid VII klassi õpilased, nende eesmärgiks oli Konradi sõnul teha moeetendus, mis mitte ainult ei inspireeri, vaid ka õpetab. „Õpilased soovisid näidata, kuidas vanad asjad saavad uue elu ning kuidas igaüks meist saab anda oma panuse keskkonna säilitamisele.”

Nii valmistas iga klass ette esitluse, mis räägiks edasi taaskasutuse võimalustest või demonstreeris rõivaid, mis on loodud vanade esemete uuestisündimise tulemusel. Kõikidel klassidel oli vabad käed oma loovuse valla päästmiseks - oluline oli vaid see, et oleks seotus taaskasutusega ning et tulemus oleks inspireeriv ja praktiline. Enamus õpilasi valmistas oma rõivad käsi- ja tööõpetuse tundides, aga oli lapsi, kes tegid oma esemed kodus. Eesmärgiks oli avada silmi ja muuta mõtteviisi. Nurme kooli ettevõtmist alustas külalisesineja Anna Lohmatova, kes on Eesti Kunstiakadeemia Jätkusuutliku Disaini ja Materjalide Labori projektijuht. „Ta loob ja viib ellu ringluse valdkonna projekte, keskendudes moetööstusele,” selgitas Triin Konrad. „Nurme Kooli moeshow lõpetas Järvamaa bänd SigaRillo, kes suutis jalga keerutama meelitada kõik kohalolijad.”

Moeshowl osalesid Laupa Põhikool, Paide Hillar Hanssoo Põhikool ja teised kogukonnaliikmed, kes kohale tulid. Kokku oli osalejaid 98.

Noorte idee sai toetust projektifondist “Ideepuhur”, mille tegevuste elluviimist rahastati Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt ning konkursi viis läbi MTÜ Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus. Nurme Kool sai enda idee elluviimiseks toetust 2000 eurot. Eraldi tänusõnad ütlesid korraldajad ka Türi Kultuurikeskusele, Janno Reimile, Kaido Ivaskile, Ravaotsa OÜle, Events by Triinule, Mariann Villemsile, Vadim Albrantile, Meelis Pilipenkole ja Väätsa Rahvamajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles