PILDID Järvamaa mudilased tutvusid pealinnaga

Järva Teataja
Copy

Retla-Kabala Kooli Oisu lasteaia Naerulind rühma õpetaja Anneli Raitar planeeris oma rühmaga aprillis kaks Tallinna külastuspäeva.

„Ikkagi juba kevad ja ilmad soojemad,” põhjendas õpetaja ise. „Lapsed ootasid rongisõitu väga. Sel päeval oli aga ilm hoopis talviselt tuuline ja külm. See aga meid ei häirinud ja etendus „Lenda, lenda röövik“ ning Nukumuuseum pakkusid palju elamusi ja aeg lendas kiiresti.”

Tagasiteel ootasid lapsed juba järgmist sõitu, mis oli planeeritud 23. aprilliks. „Kevad oli aga ööga muutunud talveks- Tallinn võttis meid vastu sügava lumega,” kirjeldas Anneli Raitar. „Plaani oli võetud Toompea lossi ja muuseumitunni „Maa alused lood“ külastus. Sumpasime läbi vanalinna kitsaste tänavate ja pidime hoolega vaatama, et sulama hakanud lumi meile katustelt pähe ei kukuks. Toompea loss oli huvitav ja lapsed uurisid Riigikogu saalis kõike, mida nad nägid. Oodatud oli ka mõlema päeva lõpetuseks hamburgeri söömine kiirsöögikohas.”

Raitar kinnitas, et elamusi said selle kahe päevaga nii lapsed kui õpetajad. „Tagasiteel rongis uuris nii mõnigi minu käest, millal me jälle Tallinnass sõidame? Eks see ongi juba saanud traditsiooniks, kevadel Tallinnasse sõita, kas siis teatrisse või muuseumi. Ideid juba järgmiseks korraks jagub.”

Aprillis oli Oisu lasteaias veel teisigi põnevaid tegemisi. Osavõtt oma kooli teatripäevast. Etendus „Mängime tsirkust“ oli grupitöö ja peamiselt improviseeritud. Ees on ootamas väikeste nõidade kogunemine, lasteaia pargis, Blocksbergi mäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles