Linnavalitsuse hoone ootab väikest uuenduskuuri

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Ka Paide linnavalitsuse hoonet pureb ajahammas armutult ning väikesed värskendustööd on möödapääsmatud.
Ka Paide linnavalitsuse hoonet pureb ajahammas armutult ning väikesed värskendustööd on möödapääsmatud. Foto: Anne Põder

Sel nädalal askeldasid töömehed Paide linnavalitsuse Pärnu 3 maja ümber, puhastades maja alumist soklit krohvikihist. Eesmärk oli teada saada, millises seisus on hoone paekividest vundamendi osa.

Paide linnavalitsuse ehitusosakonna juhataja Mait Grigorjev ütles, et sel aastal plaanib linnavalitsus Pärnu 3 hoonet veidi remontida ning selleks on eelarvest eraldatud 39 000 eurot ilma käibemaksuta. Hankeplaanis on kavandatud selle raha eest tellida ventilatsioonisüsteemi väljaehitus ning fassaadi ja katuse rekonstrueerimine.

Grigorjev märkis, et esmalt puhastavad nad sokli vanast ja pudenevast krohvikihist, et näha millises seisus on seal all peidus olnud paekivid. Kuna hoone asub linna muinsuskaitsepiirkonnas, tuleb kindlasti aru pidada muinsuskaitseameti esinadajaga jõudmaks järelduseni, millised lahendused oleks majale parimad. "Kui vähegi võimalik, jätaksime ilusa paekivi katmata, aga kui kivide seisukord seda ei luba, tuleb maja alusäär uue krohvikihiga katta," rääkis ta võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles