Viimane omavalitsus loobub Väätsa prügila osalusest

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide linn ja Türi vald teenisid Väätsa prügila aktsiate müügist 3,5 miljonit eurot. Nüüd soovib oma osaluse maha müüa ka Järva vald.
Paide linn ja Türi vald teenisid Väätsa prügila aktsiate müügist 3,5 miljonit eurot. Nüüd soovib oma osaluse maha müüa ka Järva vald. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Paide linn ja Türi vald müüsid mõni aasta tagasi oma osaluse Väätsa Prügila ASis maha ning teenisid sellest vastavalt 1,7 ja 1,8 miljonit eurot, on sama rada minemas ka kolmas toonane ettevõtte aktsionär, Järva vald. Sellega lõpeb Järvamaa omavalitsuste ühine jäätme-ettevõtluse ajalugu, mis sai kuulsusrikka alguse veerand sajandit tagasi.

Praegu ligi viiendikku aktsiatest omav Järva vald loodab lisada müügiga oma eelarvesse veidi alla 900 000 euro, mis proportsionaalselt teeb ühe aktsia hinnaks sama palju, kui oli Paide linna ja Türi valla osaluse müügil. Ostja suhtes üllatust pole: aktsiad ostab ära firma praegune enamusaktsionär Ragn-Sellsi aktsiaselts.

Lepingu alusel müüakse ära kõik 823 Järva vallale kuuluvat Väätsa prügila aktsiat hinnaga 875 000 eurot, mis teeb iga üksiku aktsia ligikaudseks hinnaks 1063,18 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles