Imavere sai endale noore raamatukoguhoidja

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

„36 aastat ja üheksa kuud," teab nüüd juba endine Imavere raamatukoguhoidja Allika Jüris täpselt. Just nii kaua ta siin töötas. „Eks inimene peab muud ka proovima. Muuseumist tuli mulle pakkumine ja nüüd olen seal peavarahoidja – enne võtsin arvele raamatuid, nüüd museaale," selgitab Allika ja tunnistab, et tundis end siin nagu kodus ja raamatud olid talle nagu lapsed. „Eks ma nutsin ka mõned korrad, see pole lihtne. Aga nüüd on nii."

Raamatukogutöö talle meeldis: see oli vahelduv, siin on olnud postipunkt, nüüd kooliraamatukogu. „Mulle meeldib, kui tuleb midagi uut juurde. Inimesed käivad, armastavad siin istuda ja juttu rääkida," ütleb Allika. Lugejaid on üle 200, lisaks kooliõpilased. 2016. aastal remontis Imavere vald ära ka ruumid. „Kui hoolega vaadata, eks haltuurat tehti. Aga üldmulje on ilus."

Kõige rohkem oli ta rahulolematu väikese palgaga, kuigi mais pidi see tõusma. „Aga ikka jääb palk väikeseks," ütleb Allika. Raamatukogutöötajatelt nõutakse eriharidust, selliseid inimesi nii lihtsalt tööle ei leita. „Aga meil siin vedas. Triin on noor ja rõõmus inimene."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles