Eesti tippvibulaskur Meeri-Marita Paas on Shanghais toimuval MK etapil jõudnud poolfinaali

Järva Teataja
Copy
Meeri-Marita Paas MK etapi poolfinalistidega
Meeri-Marita Paas MK etapi poolfinalistidega Foto: Eesti Vibuliit

28. aprillini toimub Shanghais, Hiinas Hyundai Archery maailmakarikasarja I etapp, kus Meeri-Marita Paas on jõudnu veerandfinaali.

Selle nädala teisipäeval  toimunud kvalifikatsioonivõistluse lõpetas Paas 46 tugeva plokkvibulaskuri hulgas 11.kohal, mis tähendas, et hea laskmise teinud eestlanna ei pidanud laskma 1/32 finaalis, vaid jõudis otse 1/16 finaali, kus tema esimeseks duellipartneriks sai Korea laskur Yun Soo Song. Paas võitis Song´i kindlalt 145: 142. Oma teises duellis läks eestlanna vastamisi FRA sportlase Sophie Dodemont´ga, kelle Meeri- Marita alistas kindlalt tulemusega 148:144. Veerandfinaalis kohtus Paas eelringides kolmanda asetuse saanud Korea laskuri Yoohyun Oh´ga – ja teda võitis Paas tulemusega 146:144. Võit Korea tipplaskuri viis eestlanna poolfinaalidesse ja võitlema 2024 I MK etapil pronksmedalile.

Meeri-Marita Paas kommenteeris oma senist saavutust 2024. a esimesel välishooaja suurvõistlusel järgmiselt: “Poolfinaali jõudmine: Karjääri esimene MK Top 4 tuli mulle ootamatult, ning ausalt öeldes, ma ei uskunud alguses, et suudaksin selle eesmärgi Hiinas täita. Tuul kiskus ka aina tugevamaks iga matšiga aga võib-olla see aitaski mul võita. Läheb vastu laskmisele: Eks natuke närvis ikka aga tean, et oskan hästi lasta ja proovin nautida igat sekundit”

Lisell Jäätma saavutas Shanghais individuaalselt 9.koha, Maris Tetsmann 17. koha ja Robin Jäätma 17. koha. Plokkvibu segavõistkonna duellid algavad täna ja Eestit esindab seal 2023. aastal samal etapil pronksi võitnud õde-venda duo Lisell Jäätma/Robin Jäätma.

Maailma paremikku kuuluv Eesti naiste koondis lõpetas Shanghai MK etapi neljanda kohaga, mille kohta treener Maarika Jäätma märkis järgmist: “Neljanda kohaga võib hooaja I MK etapil rahule jääda. Esimene duell oli väga tasavägine ja lõppes meie võiduga. Poolfinaalis ja pronksimatsis ei leidnud enam õiget hoogu üles ja nii ta sel korral läks. Kahjuks tuli võtta vastu kaotus.”

Võistluste ajakava ja jooksvad tulemused on leitavad siit!

World Archery reitingud on leitavad siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles