Visa hing Ester Marjapuu: mida vanemaks, seda kiiremaks

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kui möödunud nädalavahetusel enamik inimesi paarikraadise soojaga õues lõdises, sobis Ester Marjapuule see jooksmiseks ideaalselt. «On reegel, et riidesse tuleb end panna kümnekraadise vahega. Kui õues on kraad sooja, panen treeninguks selga riided, mis sobivad muidu kümne kraadiga,» ütleb ta.
Kui möödunud nädalavahetusel enamik inimesi paarikraadise soojaga õues lõdises, sobis Ester Marjapuule see jooksmiseks ideaalselt. «On reegel, et riidesse tuleb end panna kümnekraadise vahega. Kui õues on kraad sooja, panen treeninguks selga riided, mis sobivad muidu kümne kraadiga,» ütleb ta. Foto: Dmitri Kotjuh

Türilane Ester Marjapuu (58) sai spordiga sinasõbraks alles kümmekond aastat tagasi. Praegu aktiivne harrastussportlane, kes jooksus, rattasõidus ja ujumises teeb silmad ette ka endast poole noorematele, uuendas alles hiljuti oma isiklikke jooksurekordeid. See näitab, et hea tahtmise korral ka sport vanust ei küsi.

Ester Marjapuud võib kohata rahvaspordivõistlustel, ujulas, metsarajal, ratta seljas, orienteerumistel või välismaal rogainidel. Sportimine on Estri igapäevaelu osa, kuigi see on siiski üks tema hobidest. Ametilt on Ester sotsiaalkindlustusameti ärianalüütik, mis tähendab esmaspäevast reedeni arvutitööd kontorilaua taga.

Pärnumaalt pärit Ester Marja­puu oli 47aastane, kui alustas Türil 11 aastat tagasi uut elu. Kunagi lapsena kergejõustiku ja sõudmisega tegelenud, pühendus ta pikalt lastele ja perele ning sport sellesse aega ei mahtunud. «Kuna minu elukaaslane sportis, tal oli oma kindel kamp, kellega seda Türil teha, siis haarati ka mind sellesse,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles