Mudelistid sõlmisid hooaja kokku

Järva Teataja
Copy

Laupäeval toimus Väike-Maarja Mudelihallis selle hooaja Juunior Liiga viimane etapp.

Kogu hooaja jooksul osales sarjas 40 noort. Türilt sõitmas kuus noort - Rasmus Säde, Christer Lijur, Liisa-Lota Kasemägi, Rauno Reinaste, Andren Oss ja Markus Piirits.

Türi mudelistide eestvedaja Aare Meerits sõnas, et Christer liitus nendega paar kuud tagasi ning jõudis huviringis käia ainult mõned korrad kui juba saatsid nad ta esimesele võistlusele. „Viimasel võistlusel oli ta pikalt D-finaali liider, paraku tehnilised probleemid võtsid temalt võidu ning ta pidi leppima teise kohaga,” avaldas ta. „Hooaja kokkuvõttes igati korralik 24. koht.”

Rasmus Säde alustas sügisel mudeliringis käimist ja ka tema sai kohe võistlema saadetud. „Esimesed võistlused sõitis ta C-finaalides, aga viimastel jõudis juba B-finaalis poodiumitele. Viimasel võistlusel oleks isegi B-finaali võit olnud käes, aga jällegi tehniliste probleemide tõttu tuli leppida B-finaali teise kohaga, hooaja kokkuvõttes 11,” selgitas juhendaja.

Liisa-Lota Kasemäel oli see juba teine hooaeg. Esimesed kaks võistlust ta sõitis C-finaalides ja alates kolmandast võistlusest kõik korrad B-finaalis. „Viimases võistluses heitles ta Rasmusega B-finaali võidu eest ja selle ta ka sai. Hooaja kokkuvõttes kuulus talle kaheksas koht,” sõnas Meerits.

Andren Ossil oli see samuti teine juuniori hooaeg. „Tema alustas hooaega B-finaali võiduga, siis jõudis kolmel järgneval võistlusel A-finaali, viiendal etapil tuli uuesti B-finaali võit ja viimasel võistlusel A-finaali kolmas koht. Hooaja kokkuvõttes neljas koht,” loetles Aare Meerits.

Rauno Reinastel oli see teine hooaeg. Kõik korrad sõitis ta A-finaalis, kus korra võitis, korra oli teine ja korra kolmas. „Viimaselt võistluselt tuli neljas koht ja hooaja kokkuvõttes kolmas koht.”

Markus Piiritsale oli teine hooaeg ning kõik sõidud tegi ta A-finaalides. Meerit loetles, et neljal korral jõudis ta poodiumile, kusjuures kolm korda oli see kõige magusam ja kõrgem aste. „Seda õnneks ka Väike-Maarjas, sest see oli väga vajalik selleks, et saavutada hooaja üldvõit ja sellega koos ka peaauhind, milleks oli 1/10 võistlus bagi koos elektri ja akuga väärtuses ca 600 eurot.”

Lisaks poistele võis täna pidutseda ka juhendaja Aare Meerits, sest meeskonnana toodi koju samuti võidukarikas ja seda nii suure eduga, et selle karika saamine oli juba teada enne laupäevast võistlust.

Aga nüüd on Markuse, Rauno ja Andreni jaoks Juunior- Liiga uks lukus, sest kõigil kolmel oli see teine hooaeg ja kõik kolm jõudsid hooaja kokkuvõttes esiviisikusse. Andren on juba osalenud ka 1/10 EMV sarjas, Markus peab oma auhinna kokku panema ja veidi veel vajalikke asju sinna juurde soetama ning on ka valmis sügisest uue sarjaga liituma.

Paides oli seekord esindatud kaheksa sõitjaga. Tristjan Maamägi oli D-finaalis viies, Käsper Kiis esimene, Romet Lepanurm C-finaalis kuues, Kris Sõrmus viies, Mattis Kiis neljas, Robin Peets kolmas, Kaur Sõrmus teine ja Sofie Elisabeth Kelder jõudis B finaali neljandaks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles