Järvakad soovivad väikeelamute rekonstrueerimistoetust saada sadu tuhandeid

Järva Teataja
Copy
Kredexi toetuse eesmärk on aidata väikeelamute omanikel suurendada kodu energiatõhusust ja vähendada energiakulusid.
Kredexi toetuse eesmärk on aidata väikeelamute omanikel suurendada kodu energiatõhusust ja vähendada energiakulusid. Foto: Shutterstock

23. aprillil avanenud EASi ja KredExi ühendasutuse väikeelamute rekonstrueerimistoetuse voorus on 1. mai seisuga esitatud 675 taotlust kogusummas ligi 13,3 miljonit eurot. Vooru eelarve on ligikaudu 28 miljonit eurot. Järvamaalt tuli 25 taotlust ning väikeelamute rekonstrueerimiseks soovitakse saada 344 299 eurot.

Enamik taotlusi kogusummas üle 10 miljoni euro esitati esimesel päeval, järgnevatel päevadel on taotluste maht üha vähenenud ning viimase viie päeva keskmine taotluste arv on vaid 12. EASi ja KredExi eluaseme ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu hinnangul ei ole hetkel esitatud taotluste kogusumma kindlasti lõplik ja tegemist on esialgse summaga. “Nõuetekohaste taotluste maht selgub alles menetluse käigus, esimestel päevadel pisteliselt taotlustega tutvudes on ilmnenud, et mitmete taotlustega on toetust küsitud vales määras või ka tegevustele, mida sellest meetmest ei toetata. Võib eeldada, et nõuetele vastavaid taotlusi on hetkel ligikaudu 10-11 miljoni euro mahus. Kõik need, kes on praeguseks tingimustele vastava taotluse esitanud, saavad ka toetust. Kindlasti soovitame KredExi kodulehel enne taotlemist toetuse tingimused rahulikult läbi lugeda ning taotlus alles siis esitada, kui tingimused on sobivad ning soovitud tegevusele on võimalik toetust saada,” kommenteeris Reinsalu.

Toetust saab taotleda üksikelamu ja kuni kahe korteriga elamu või ridaelamu renoveerimiseks nii osaliselt kui ka terviklikult. Osalisel renoveerimisel on toetuse määr 20% toetatavatest kuludest ja maksimaalne toetussumma 20 000 eurot elamu kohta. Tervikliku renoveerimise korral oleneb toetuse määr ja maksimaalne summa elamu asukohast. Enamikus Eesti piirkondades saab toetust kuni 50 000 eurot ja kuni 50%, Tallinna- ja Tartu-lähedastes piirkondades kuni 40 000 eurot ja kuni 40% toetatavatest kuludest. Kõige väiksem on toetus Tallinnas ja Tartus ehk kuni 30 000 eurot ja 30% toetatavatest kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles