Türi rongiliini populaarsus püsib muutumatuna

Järva Teataja
Copy
Elroni rongid Balti jaamas ja inimesed vagunitesse tõttamas. FOTO: Mihkel Maripuu
Elroni rongid Balti jaamas ja inimesed vagunitesse tõttamas. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

2024. aasta aprillis sõitis Elroni reisirongidega enam kui 675 000 reisijat, mis on aasta varasemast üle 5% enam. Aasta esimese nelja kuu jooksul on rongiga sõitnud 2,57 miljonit reisijat. Edelasuunal, mille alla kuulub ka Tallinn-Türi-Viljandi liin, kasvas reisijate arv aasta varasemaga võrreldes 1%, idasuunal aga 2%.

“Rongireisijate arvu kasvu veab tiheda sõiduplaani ja argipäeva kiirrongide toel läänesuund ehk Tallinna ja Paldiski, Turba, Kloogaranna ning Keila vaheline rongiliiklus,” ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. „Läänesuuna reisijate arv kasvas aprillis aasta varasemaga võrreldes 15%. Tallinna ja Lõuna-Eesti vaheline reisijate arv on remonttööde ja jätkuvalt kehtivate kiirusepiirangute tõttu neljandat kuud vähenenud.“

Kui üldiselt jätkab rongireisijate arv Eestis kasvu, siis Tallinna – Tartu – Valga/Koidula suunal on see alates 2. jaanuarist reisirongidele kehtestatud ajutiste kiirusepiirangute tõttu vähenenud. “Reisijate arv oli aprillis sel suunal aasta varasemast 13% väiksem,” märkis Mäe.

Idasuunal tõid 2. jaanuarist kehtima hakanud ajutised kiirusepiirangud sõiduaegade pikenemise, mis on liiniti erinevad. Näiteks Tallinna – Tartu liinil pikenes sõiduaeg sõltuvalt väljumisest 2023. aastal kehtinud graafikuga võrreldes 2–9 minutit, Tallinna – Narva liinidel 9–15 minutit, Tallinna – Aegviidu sõiduaeg jäi samaks. “Taristuomanik AS Eesti Raudtee tuvastas 2023. aasta lõpul idasuunal 39 kõrgendatud riskiga ülesõidukohta, kus ohutuse kindlustamiseks kehtestati reisirongidele juuni lõpuni kehtivad ajutised kiirusepiirangud,” selgitas Mäe.

2024. aasta algusest (jaanuar – aprill) on rongiga sõitnud üle 2,57 miljoni reisija, mis on võrreldes 2023. aastaga sama perioodiga 6% enam (2,43 miljonit reisijat). Aprillikuus olid populaarsemad liinid Tallinn-Paldiski (103 000 reisijat), Tallinn-Turba (102 000 reisijat) ja Tallinn-Aegviidu (84 000 reisijat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles