Startup Estonia käivitab maakondades üle Eesti tasuta ekspertnõustamise programmi

Järva Teataja
Copy
Server. Pilt on illustratiivne.
Server. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Startup Estonia koostöös maakondlike arenduskeskustega käivitab üle Eesti tasuta ekspertnõustamise programmi alustavatele iduettevõtjatele ning oma äriideed alles otsivatele inimestele. Programmis osalevad erinevate alade eksperdid pakuvad soovijatele tasuta nõustamist ja abi.

Tasuta ekspertnõustamise programm on mõeldud nii Eestis juba tegutsevatele alustavatele iduettevõtetele kui ka äriühinguna registreerimata idee-faasis olevatele meeskondadele ja eraisikutele.

Startup Estonia regionaalse iduettevõtluse projektijuht Elina Dubova sõnas, et alates sellest aastast keskendub Startup Estonia senisest rohkem iduettevõtluse ökosüsteemi edendamisele üle Eesti. “Meie eesmärgiks on toetada iduettevõtete kasvu ja arengut Eesti maakondades ning koostöös maakondlike arenduskeskustega oleme käivitanud tasuta ekspertnõustamise programmi, kuhu ootame osalema nii alles oma äriideid otsivaid inimesi kui ka alustavaid ja juba kogenud iduettevõtjaid, kes otsivad vastuseid oma küsimustele, lahendusi konkreetsetele probleemidele või soovivad kaasamõtlemist ja erapooletut vaadet,” sõnas Dubova.

Startup Estonia ning maakondlike arenduskeskuste eesmärgiks on tuua rohkem teadmisi ja ekspertiisi Eesti regioonidesse ning parandada olemasolevate ja potentsiaalsete iduettevõtjate teadmisi startup-ökosüsteemist ja iduettevõtlusest laiemalt. Kokku pakutakse programmi raames kümne eksperdi poolt üle 200 tunni tasuta nõustamist erinevatel teemadel.

Oma ala professionaalide käest saab nõu näiteks sellistel teemadel nagu oma idee leidmine ja ärimudeli ehitamine, müük ja turundus, tootearenduse strateegiate loomine, igapäevane juhtimine aga ka näiteks süvatehnoloogia iduettevõtete arendamiseni välja.

Ekspertide teenused on tasuta, kulud katab Startup Estonia. Nõustamise saamiseks tuleks pöörduda maakonnas tegutseva arenduskeskuse poole või võtta ühendust programmis osaleva ekspertiga. Nõustamisteenust pakutakse nii kohapeal maakonnas kui ka veebi vahendusel, viiakse läbi nii individuaal- kui ka grupinõustamisi. Saaremaal asuvad iduettevõtted ja idee faasis meeskonnad saavad nõustamist valitud eksperdi poolt interneti või telefoni teel.

Lisainfot programmi ning selles osalevate ekspertide kohta leiab Startup Estonia kodulehelt. Iga eksperdi juures on välja toodud mis maakonnas ja mis teemadel ta nõustab ning nõustamise töökeeled. Programm kestab ning nõustamisteenuseid pakutakse 2024. aasta novembrini.

Startup Estonia on riiklik programm Eesti startup ökosüsteemi arendamiseks, andes tõuke iduettevõtete tekkimiseks ning rahvusvahelisteks edulugudeks saamiseks. Startup Estonia programmi viib ellu EASi ja KredExi ühendasutus. Startup Estonia programmi (projekti number 2021-2027.1.03.23-0212) rahastatakse Euroopa Liidu vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles