Kõrged õhulennud tõid silmapaistvaid tulemusi

Anne Põder
, ajakirjanik
Uuendatud 7. mai 2024, 13:42
Copy
Topelt-trampetihüpetes saavutas teise koha Tarbjal treeniv poiss Ken Lend (vasakult) ning esikoha karika sai peakohale tõsta Paides treeniv Marta Elli Kiuru. Kolmanda koha üle sai aga rõõmustada Paide tüdruk Theodora Helene Selter.
Topelt-trampetihüpetes saavutas teise koha Tarbjal treeniv poiss Ken Lend (vasakult) ning esikoha karika sai peakohale tõsta Paides treeniv Marta Elli Kiuru. Kolmanda koha üle sai aga rõõmustada Paide tüdruk Theodora Helene Selter. Foto: Erakogu

Laupäeval osalesid Järvamaa batuudihüppajad Tartus toimunud kevadturniiril, mida korraldas klubi Biomechanics Group. Terve hooaja tublilt treeninud hüppajatelt tuli ridamisi ilusaid sooritusi.

Võisteldi batuudihüpete individuaalhüpetes ja topelt- trampetihüpetes. Nagu võistlustel ikka, said hüppajad kogeda erinevaid emotsioone. Mõni rõõmustas õnnestumise üle, kuid mõned õppisid ebaõnnestumistest.

Kati spordiklubi ridades jõudsid batuudihüpetes esikolmikusse meistriklassi võistleja Krete Kaasik ja algajate klassis oma oskusi proovile pannud Hendrik Paimla.

Hõbemedaliga lõpetas võistluse seekord lasteklassis võistelnud Theodora Helene Selter.

Pronksmedalid riputati kalea lasteklassi võistlejale Marta Elli Kiurule ning juuniorklassi sportlasele Birgit Sõrmusele.

Lapsi ja noori juhendav treener Krete Kaasik ütles, et medalid teevad kahtlemata rõõmsaks, kuid kiitus väärivad kindlasti ka need võistlejad, kes jõudsid oma etteastetega finaalidesse. "Meie klubist oli neid medalivõitjatele lisaks veel kolm: Maarja-Liisa Saagim lasteklassis, Lisete Piim noorteklassis ja Eliis Hallika noorteklassis.

Topelt- trampetihüpetes jõudsid Kati spordiklubi võistlejatest esikolmikusse kolm võistlejat. Kõige kirkama ehk kuldmedali võitis lasteklassis Marta Elli Kiuru. Pronksmedalid riputati kaela Theodora Helene Selterile lasteklassis ja Birgit Sõrmusele juuniorklassis. Finaali väärilise etteaste tegi ka Maarja-Liisa Saagim lasteklassis.

Silmapaistvalt tubli oli Kaasiku sõnul ka klubi väike konnahüppaja Hugo Rasmus. "Osalejad väärivad tegelikult kõik kiitust, sest vastu tuli pidada pikk võistluspäev. On omette oskus sellise suure sagina keskel heaks soorituseks keskenduda," rääkis Kaasik.

Biomechanics Group SK Tarbja treeningrühma treener Taavi Tikerpalu märkis, et ka nende kasvandikele oli kevadturniir Tartus edukas nii kohtade kui kogemuste mõttes.

Kõige väiksemate batuudihüppajate ehk konnade seas näitasid õpitud elemente Mia Lend, Renat Yedin, Ene-Liis Ismael, Karl Gustav Lepp ja Ariel Tikerpalu. Neile esituste eest veel punkte ei jagatud.

Algajate klassis teevad kohtunikud Tikerpalu sõnul küll juba teraselt oma tööd, kuid saltosid võistlejad veel ei soorita. seal saavutas Tikva Tikerpalu 17 tütarlapse konkurentsis neljanda koha. Kenert Karus oli aga viie poisi konkurentsis noorima osalejana teine.

Tikerpalu selgitas, et laste võistlusklassi seeria peab sisaldama juba vähemalt kolme saltot. Seal võistelnud Kirtel Lend ja Saloome Tikerpalu paremikku ei jõudnud, kuid Ken Lend saavutas poiste arvestuses tubli neljanda koha.

Topelt-trampetihüpetes saavutas Ken Lend samas vanuseklassis aga suurepärase teise koha olles ise alles seitsmeaastane. Kirtel Lend pääses 8. kohaga viimasena finaali, kus tal õnnestus veel kaks kohta tõusta ja tulla kuuendaks.

Noorteklassis peab batuudil kümnest hüppest vähemalt viis saltot sooritama. Jakob Tikerpalu saavutas kaheksa võistleja konkurentsis esikoha. Maximeljan Šlegelil õnnestus hea sooritusega samuti finaali jõuda aga seal enam nii ilusaid hüppeid ei tulnud ja tasuks sai ta neljanda koha.

Topelt-trampetihüpetes saavutas Jakob Tikerpalu teise koha ning Maximeljan Šlegel sai ühe ebaõnnestunud katse tõttu viienda  koha.

Juuniorklassis esindas Tarbja treeningrühma Berit Lepp. Vaatamata vanale vigastusele õnnestus tal ilusate hüpetega finaali pääseda ja seal neljandaks tulla. Topelt-trampetihüpetes hüppas ta end aga viiendaks.

"Nagu ikka oli õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Aitäh, lapsevanematele toetuse eest! Aitäh BG klubile hea koostöö ning hästi korraldatud võistluse eest!" lausus Taavi Tikerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles