Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel laupäeval hakkas Järvamaa jahimeestele Türi–Oisu maantee äärest Taikse ja Raukla bussipeatuse vahele jäävalt teelõigult tulema pilte sellest, kuidas kaks põdravasikat on tee ääres siruli maas. Nad on elus, aga lihtsalt maha jäetud. Pilte tuli hommikust saati mitme tunni vältel ja see pani loomadest hooliva jahimehe muretsema. Seni, kuni inimesed peatuvad ja pildistamas käivad ning vasikate juures on suur sagimine, on tõenäoline, et põdralehm nende juurde tagasi ei lähe. Kui keegi veel põtru näppima peaks ja inimese lõhna juurde tegema, võib ema sootuks pojad maha jätta.

* Paides K-keskuses Tele2 esinduse endistes ruumides avas Mobifixi esindus esmaspäeval uksed isevärki kampaaniaga. Mobifixi juhataja Jandre Vaht selgitas, et ettevõte proovis Paides esindust avada juba neli aastat tagasi, mil tegi uksed lahti Tartu pood. «Tundus, et aeg ei olnud siis õige. Nüüd, kui meieni jõudis info, et Tele2 kolib ära, leidsime, et selle võimaluse ja vabaneva asukoha peame ära kasutama,» selgitas ta. «Samamoodi nagu endine rentnik, tegeleme ka meie mobiiltelefonidega, kuid müügi asemel rohkem remondi vallas.»

* Esmaspäeval kell 18.50 juhtus Tallinna–Tartu maantee 85. kilomeetril Mäekülas raske liiklusõnnetus. Lääne prefektuuri operatiivjuht Margus Kaldma ütles, et esialgsetel andmetel sõitis kõrvalteel liikunud KIA juht peateele ette seal liikunud veokile. Sõiduautot juhtinud 73aastane mees sai sedavõrd raskelt viga, et meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja ta suri sündmuskohal.

* Kõige rohkem liiklusõnnetusi on Järvamaal juhtunud Paides Pärnu ja Raudtee tänava ristmikul, kus ka esmaspäeva õhtul kaks autot kokku põrkasid. Avarii juhtus kella 18.30 paiku, kui Pärnu tänaval liikunud sõiduautole Volkswagen sõitis otsa Raudtee tänavalt tulnud sõiduauto BMW. Paide linnavalitsus andis teisipäeval teada, et alates 20. maist muutub liikluskorraldus Pärnu tänava ja Raudtee tänava ristmikul.

* Pühapäeval said Estonia kontserdisaali kogunenud koorijuhid osa XXVIII laulupeo «Iseoma» peakontserdi kooride kava esmaettekandest. Päevapikkusel maratonkontserdil kõlas laulupeo dirigentide juhatusel 29 teost, mida esitas 15 koori. Selline kooride esitluskontsert on laulupeo kunstilise juhi Heli­ Jürgensoni sõnul laulupeo ettevalmistustes ülimalt tähtsal kohal. «Laulupeoaastat sisse juhatav esitluskontsert on täiesti iseseisev ja unikaalne kunstiline sündmus, mis viib meid laulupeole nii lähedale, kui sellele üldse enne pidu on võimalik pääseda,» lausus ta.

* Nädalavahetusel olnud suurel talgupäeval «Teeme ära!» võtsid Türi kogukonnaseltsi inimesed ette suure töö, et rajada sõprade ja sõprade sõprade abiga kogukonnaaed. Türi kogukonnaseltsi juhatuse liige, talgupäeva vabatahtlik Aili­ Avi selgitas, et kogukonna­seltsi juures on alati olnud kõigile avatud kogukonnahoov. «Nüüd on meie plaan teha aed teadlikumalt taimepõhiseks. Täpsemalt hooldusvaba permakultuuri näidisaiaks, kus võib leida nii söödavaid kui ka ilutaimi, kusjuures kesksel kohal on vanad talutaimed,» selgitas ta.

* Pühapäevasele emadepäeva kontserdile Paide Püha Risti kirikus oodatakse emasid koos lastega. Ka väikelapsed võib julgelt kaasa võtta, sest kiriku tagaosas on juba mõnda aega sirmidega eraldatud ala, kus saab beebit mähkida ja toita. Paide Püha Risti koguduse juhatuse esimees Joel Rikk ütles, et mõte emadele ja lastele eraldatud alast kirikus on tal olnud mitu aastat. «See idee hakkas idanema siis, kui mu lapselaps oli veel väike. Ta oli oma emaga kirikus kontserdil kaasas ning ootamatult tekkis vajadus last mähkida ja toita. Viimases hädas läksime käärkambrisse, kus Lenna Kuurma end esinemiseks valmis sättis. Kasutasime sealset lauda mänhkimiseks ja laps sai toidetud samuti,» meenutas ta.

* Möödunud nädalavahetusel oli jalgpalluritel nii-öelda karjalaskepäev, sest esimest korda pääsesid nad mängima päris murule. Ka Türi Ganvixi mängijad said mõnuga muruputsad jalga tõmmata ja värskelt rohetaval staadionimurul oma mänguoskust näidata. Türi spordiklubide liidu juhatuse esimees Martin Kaschan ütles, et tegelikult oli veidi vara jalgpallureid murule lubada. «Muru kvaliteet polnud veel hea. Aga tulime Türi Ganvixile lihtsalt erandkorras vastu, et ta saaks oma kodumängu seal ära pidada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles