Euroopa Parlamendi valijate nimekiri läheb lukku

Järva Teataja
Copy
Tallinn. 26MAY19. 
Euroopa Parlamendi valimised Lasnamäe valimisjaoskondades. 
2019 European Parliament elections in Tallinn Lasnamäe area. Voting.
Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 26MAY19. Euroopa Parlamendi valimised Lasnamäe valimisjaoskondades. 2019 European Parliament elections in Tallinn Lasnamäe area. Voting. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes

Siseministeerium tuletab meelde, et valija kantakse valijate nimekirja 10. mail rahvastikuregistris olevate andmete alusel. Eestis elavatel teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikel on täna viimane võimalus esitada taotlus, kui nad soovivad hääletada Eesti kandidaatide poolt.

Tänavuste Euroopa Parlamendi valimiste eel on siin elavatel teiste EL riikide kodanikel esimest korda võimalik esitada Eesti valijate nimekirja kandmise taotlus e-rahvastikuregistris. Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas avaldas heameelt, et seda võimalust on aktiivselt kasutatud. „Siin elavad Euroopa Liidu kodanikud on taotluste esitamisel eelistanud e-teenust – praeguse seisuga on selle kaudu esitatud 425 taotlusest 415. See näitab, et uus e-rahvastikuregistri teenus on kasutajatele mugav ja hästi tööle läinud,“ ütles Pungas. Varem sai taotlusi esitada vaid posti või e-kirja teel.

Euroopa Parlamendi valijad kantakse valijate nimekirja 10. mail rahvastikuregistris olevate andmete alusel. Hääleõiguslike isikuid, kellel rahvastikuregistris elukohaandmed puuduvad, valijate nimekirja ei kanta ja neil pole võimalik valimistel osaleda. Nad lisatakse valijate nimekirja juhul, kui nad rahvastikuregistris elukoha lisavad. Muutunud või puuduvaid elukohaandmeid saab kõige mugavamalt ja kiiremini märkida portaalis rahvastikuregister.ee. Elukohateate võib esitada ka elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles