Ratastool ei takista olemast maailma parim ema

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Veetornitaguse Lembitu pargi mänguväljakul mängides on Lenna pojad Sten (vasakul) ja Siim üles kasvanud.
Veetornitaguse Lembitu pargi mänguväljakul mängides on Lenna pojad Sten (vasakul) ja Siim üles kasvanud. Foto: Dmitri Kotjuh

Paidelane Lenna Leppoja (40) on sattunud ajaleheveergudele rohkem kui korra. Temaga 26 aastat tagasi juhtunud traagiline õnnetus, mis ta eluks ajaks ratastooli viis, on ajakirjanikke puudutanud ja inspireerinud. Nii ongi juhtunud, et iga kümne aasta järel on ilmunud temast pikem lugu. 21aastaselt rääkis Lenna, kuidas kõnniteede olukorra tõttu tuleb tal liikuda sõiduteel, ja 30aastasena sellest, kuidas ta sõbrannaga Kaval-Antu pubis tantsu löömas käis.

Praegu on Lennast saanud kahe toreda poja ema. Kolmas lugu räägibki muu hulgas sellest, millises vaimus ta oma lapsi kasvatanud on, et poiste telefonis pole ta lihtsalt «emme», vaid kui «maailma parim ema». Kõiki lugusid ühendab see, et olenemata saatuslikust 1998. aasta 28. maist on Lenna vahest kõige elurõõmsam Paide inimene üldse, ja sõnum, et ratastoolis või mitte – ükski asi selle pärast tegemata ei jää.

Kabalast pärit Lenna Leppoja­ elab perega Paide kõrgeimas majas, mis on tuntud kui veetorn. Sest seal on lift, mida ta iga päev liikumiseks vajab. Töötab ta viiendat aastat Paide linnavalitsuses raamatupidajana ning liigutab arvetega sõna otseses mõttes tuhandeid, kui mitte miljoneid eurosid.

Tagasi üles