Järva valla koolides pole enam huvijuhi kohta

Maarja Ilves
, reporter
Copy
Koeru keskkooli viimane huvijuht Kirsika Ilmjärv on õpilaste liikumisetenduses alati kaasa löönud ja suure panuse kooliellu andnud.
Koeru keskkooli viimane huvijuht Kirsika Ilmjärv on õpilaste liikumisetenduses alati kaasa löönud ja suure panuse kooliellu andnud. Foto: Dmitri Kotjuh

Jaanuari lõpus muutis Järva vallavolikogu valla koolide ja noorsootöökeskuse põhimäärust nii, et koolide õppekavavälist tegevust hakkavad korraldama noorsootöökeskuse noorsootöötajad. Huvijuhi koht on koolidest koondatud.

Volikogu 25. jaanuaril olnud istungil tutvustas abivallavanem Siim Umerov eelnõu, mis kajastas uuenduslikku noorsootöö mudelit. Selle rakenduseks tuli muuta ja täiendada valla üldhariduskoolide ja noorsootöökeskuse põhimäärust. Sellest tulenevalt läks kooli noorsootöö ehk õppekavaväline tegevus noorsootöökeskuse pädevusse. Volikogu võttis määrus vastu kümne poolt- ja kaheksa vastuhäälega.

Järva valla noorsootöökeskuse juht Aune Suve-Kütt selgitas tekkinud olukorda. «2022. aasta esimeses pooles alustasime valla noortevaldkonna arengut toetava tegevuskava koostamist ja jõudsime arusaamani, et 0,2 ja 0,5 koormusega noorsootöötajad ei jõua muude ülesannete kõrvalt tegeleda oma töökohustustega, milleks on noorte nõustamine, jõustamine, koostöö ja valdkondlik eneseareng,» lausus Suve-Kütt.

Tagasi üles