Kesk-Eesti turismiorganisatsiooni piirkonnas hakkavad turistidele infot jagama 20 turismiettevõtet

Järva Teataja
Copy
Järvamaa silt
Järvamaa silt Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel aastal olid pilootprojektina Viljandimaal turismiinfopunktideks seitse kohalikku asutust. Selgus, et kontseptsioon, kus turismiinfot jagatakse seal, kus turistid juba käivad, on mõistlik ja toimiv. Käesoleval kevadel laienes võrgustik üle terve Kesk-Eesti turismiorganisatsiooni piirkonna ning turismiinfopunktide võrgustikuga liitus lisaks eelmise aasta seitsmele veel 13 eriilmelist ettevõtet.

„Võtsime eeskuju Taani turismiinfo jagamise süsteemist, mis toimib sarnaselt. Tundus mõistlik jagada külalisele teavet just seal, kus infovajadus tekib ja koolitada turismiobjektide töötajad külalislahkeks ja teadlikuks“ tõdeb SA Järvamaa turismi koostöövõrgustiku koordinaator/ sihtkoha juht Piret Sihver.

Osalemissoovi võrgustikuga liitumiseks avaldasid väga erinevad ettevõtted – hotellid, puhkemajad, söögikohad, muuseumid, külastuskeskused ja spordi- ning tervisekeskused. Kõiki neid ühendab see, et kohapeal liigub pidevalt külastajaid, kes vajavad tihtipeale erinevat infot ka piirkonna kohta üldisemalt.

Viljandimaa Arenduskeskus korraldas võrgustikuga liitumiseks soovi avaldanud asutustele infopäeva ja koolituspäeva. Infopäeval tutvustasid piirkonda ja rääkisid turismiinfo jagamisest üldisemalt Erge Kerbo ning Piret Sihver. Külalislahkuse koolitus, mille viis läbi Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli turismi suuna õpetaja Tiina Ardel, andis teadmisi hea teeninduse tavadest ja nippidest ning külalislahke teenindaja olemusest.

„Esmamulje loomiseks oma ettevõttest ja seeläbi üldisemalt kogu piirkonnast, on teenindajal vaid loetud sekundid. Seetõttu tundus väga oluline lisada võrgustikus osalemise tingimuseks justnimelt külalislahkusele ja heale teenindusele keskenduv koolituspäev“ ütleb Viljandimaa Arenduskeskuse külalislahkuse spetsialist Erge Kerbo.

Kesk-Eesti turismiorganisatsiooni turismiinfopunktide võrgustikuga on 2024. aastal liitunud: Abja Spordi-ja Tervisekeskus, Bonifatiuse Gild ja kohvik Herr Artur, E-Piim Spordihall, Eesti Pärimusmuusika Keskus, giid Elina Aro, Grand Hotel Viljandi, Greete Motell, Holdre Loss ja Eesti Rahvuslik Klaverimuuseum, Kaare puhkemaja, Kilplaste teemapark, Kondase Keskus, Mõisaküla muuseum, Männiku Metsatalu, Peetrimõisa villa, Raudnaela kõrts, Suure-Jaani tervisekoda, Viljandi Vana Veetorn, Veldemani puhkemaja, Viljandi Muuseum ja Võrtsjärve külastuskeskus.

Rohkem infot leiab www.visitviljandi.ee, www.visitjarva.ee ja www.visittorva.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles