Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidelane Lenna Leppoja (40) on sattunud ajaleheveergudele rohkem kui korra. Temaga 26 aastat tagasi juhtunud traagiline õnnetus, mis ta eluks ajaks ratastooli viis, on ajakirjanikke puudutanud ja inspireerinud. Nii ongi juhtunud, et iga kümne aasta järel on ilmunud temast pikem lugu. 21aastaselt rääkis Lenna, kuidas kõnniteede olukorra tõttu tuleb tal liikuda sõiduteel, ja 30aastasena sellest, kuidas ta sõbrannaga Kaval-Antu pubis tantsu löömas käis. Praegu on Lennast saanud kahe toreda poja ema. Kolmas lugu räägibki muu hulgas sellest, millises vaimus ta oma lapsi kasvatanud on, et poiste telefonis pole ta lihtsalt «emme», vaid kui «maailma parim ema».

* Emadepäeval võiks kuue lapse ema Ruth Kaasiku jalad seinale visata ja suurt peret külla oodata, aga ei. Ta küpsetab hoopis ise hõrgutisi ning võõrustab emasid tähtsa päeva puhul oma õdusas kodus kohvi ja kookidega. Põhjus, miks ta seda teeb, on lihtne: aasta eest taasavastatud kirg kondiitritöö vastu teeb ta hinge rõõmsaks. RK Kodune Köök on Aravete ümbruse rahvale juba tuntud kaubamärk. Inimesed teavad, et kui Ruth ahju tööle paneb, tuleb sealt üksnes maitsvat kraami. Nii ongi perekond Kaasikute köök alalõpmata magusat lõhna täis. Erilisemate tähtpäevade puhul on pere juba mitu korda avanud oma kodu uksed ja pakkunud võimalust Ruthi kätetööd kohapeal nautida.

* Jaanuari lõpus muutis Järva vallavolikogu valla koolide ja noorsootöökeskuse põhimäärust nii, et koolide õppekavavälist tegevust hakkavad korraldama noorsootöökeskuse noorsootöötajad. Huvijuhi koht on koolidest koondatud.

* Järva Teenused on Järva vallas tegutsev ettevõte, kes haldab ja hooldab varasid, tegeleb heakorra ja edaspidi ka valla omandis ja hallatavate haridusasutuste toitlustusega. Eelmisel nädalal andis ettevõte teada, et on alustanud niiduhooaega. Tänavu on lõunapiirkonnas ettevõttel kasutada uus, võimas niiduk. Järva vallas on eri hooldussagedusega niidetavaid alasid ligi 115 hektarit. Järva Teenuste juht Martin Põvvat ütles, et niiduhooaeg on saanud avalöögi. «Niidutehnika hooldused on tehtud ning masinad ja operaatorid on valmis tööd alustama,» sõnas ta.

* Kolmapäeval jõudis Paide linnameeskond 432 jalgpallifänni silme all 3:1 võiduga Nõmme Kalju FC üle Evalt Tipneri karikavõitluste finaali ja suvisesse euromängude sarja. Tõsi, Tallinna FCI Levadia hambutu mäng esiliigas palliva Viimsi JK vastu pani korraks küll paidelased kukalt kratsima, aga lõpuks võitis Levadia lisaajal 1:0 ja kõik läks nii, nagu loodeti.

* Laupäeval on Türi-Alliku kontsertklubis Garaaž ainulaadne pidu, mille piletitulu läheb kõik heategevusse. Esineb Ukraina popduo Chico & Qatoshi, mis põikab Järvamaale seoses oma turneega Eestis, Tšehhis, Kanadas ja artistide kodumaal. Üritus aitab koguda raha maasturi ostuks, et saata see abina Ukraina sõjakoldesse. Ettevõtmise eestvedaja on Paides elav ukrainlane Oleksandr Andriushyn, kes vabal ajal samuti artistileiba sööb ning DJ Alessandro Minimo nime all plaate keerutab. Et pakkuda kohalikele Ukraina inimestele võimalust meelt lahutada ja koguda samas raha Ukraina võitlejate heaks, võttis ta ühendust Garaaži omanikega ning tegi ette­paneku kutsuda tuuritav popduo Türi-Allikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles