Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Mare Kabel istub emadepäeva hommikul kell üheksa söögilaua taga ning laseb koos abikaasa Aare, tütar Triinu ja lapselaste Marteni ja Andreasega hea maitsta küpsisetordil. Järsku on aknast näha, kuidas maja ees jääb seisma mitu autot. Kõige ees sammub Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kerlin Tealane, tema järel Järva vallavanem Toomas Tammik. Mõlemal suur lillekimp käes. Nende järel mitu ajakirjanikku. «Mis nüüd siis lahti on?» Abikaasa Aare ja tütar Triinu teavad, et see seltskond tuleb kätte andma Järvamaa aasta ema tiitlit, kuid ei iitsata sõnagi. Kui Mare Kabel seltskonnale õue vastu tuleb ja näeb Tealase käes tema enda näoga Resa­ Tiitsmaa valmistatud nukku, on tal kõik selge.

* Juba pikka aega on maakonna poliitikud sahistanud, et sihtasutuse Järvamaa juht Siret Pihelgas kaotab töö ja tema peamine lahtikangutaja on Paide linnapea Kaido Ivask. Kui Järva Teataja mõni nädal tagasi selle kohta Ivaskilt kommentaari palus, ütles linnapea, et Pihelga lahtilaskmisest ei tea tema midagi. Poliitikud pole seni tahtnud sel teemal isegi anonüümselt rääkida, vaid on soovitanud küsida kommentaari Ivaskilt, sest tema on võtmetegelane. Reedel murdis selle vaikimise Järva vallavanem ja SA Järvamaa nõukogu esimees Toomas Tammik. Tammik saatis Järva Teatajale arvamusloo, kus annab teada, et paneb SA Järvamaa nõukogu esimehe koha maha, sest juba pikemat aega on sihtasutuses olnud olukord, kus suurema osa liikmete hulgas valitseb usaldamatus eesmärgiks võetud projektide, SA Järvamaa juhi ja ka laiemalt kogu organisatsiooni suhtes.

* Eelmisel reedel võis Järvamaa põldude ja heinamaade kohal näha lendamas ründehelikoptereid Apache, kuulda paugutamist ning vaadelda liitlassõdurite liikumist: õppuse Swift Response aktiivne faas oli peaaegu nii aktiivne kui võimalik. Nimelt käis õppuse «Kevadtorm 2024» kestel Ühendkuningriigi juhitud siirmisõppus Swift Response, mille käigus demonstreeriti liitlasvägede kiiret siirmist Eestisse võimaliku eskaleeruva kriisi korral.

* Laupäeva öösel sai taevas jälle näha virmaliste võrratut vaatemängu. Ööl vastu laupäeva tabas sünoptik Kairo Kiitsaku selgitusel Maad äärmuslikult tugev, täpsemalt G5-tugevusega magnettorm. See on tugevaim magnettorm, mis on Maad tabanud alates 2003. aasta oktoobrist.

* Eelmisel nädalal korraldas sarja Türi Maraton meeskond Tolli metsa terviserajal laste metsajooksu, kus eelkooliealised ja vanemad jooksid jõukohast maad. Jooksu võttis ette 118 noort, kes läbisid 40 minutiga kokku 142 kilomeetrit. Sarja üks korraldajaid, Vadim Gritšenko, ütles, et paaril eelmisel aastal alustasid nad umbes samal ajal kogu suve vältavat jooksusarja Türi Maraton. See tõi kokku nii täiskasvanutest jooksusõbrad kui ka arvukalt lapsi. Tänavu jääb sari ära ja selle asemel korraldab Türi Maratoni meeskond koos Alar Siemanniga esimest korda täispika ja poolpika maratoni, kus vastupidavust jooksurajal proovile panna.

Märksõnad

Tagasi üles