Laadaplatsilt leiab ka mammograafiabussi

Järva Teataja
Copy
Mammograafiabuss on Pärnus tööpäevadel 26. juunist 7. juulini.
Mammograafiabuss on Pärnus tööpäevadel 26. juunist 7. juulini. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel toimub kevadpealinnas Türil iga-aastane Lillelaat, mille raames on tänavu ühel päeval võimalik külastada mammograafiabussi, et osaleda tasuta rinnavähi sõeluuringul.

Juba aastakümneid algab kevadine aiatööde tippaeg Eestimaa aedades Türi Lillelaadaga, mida peetakse Türil, Kalevi tänava väljakutel. Tänavu seab 17. mail end Lillelaada alal üheks päevaks sisse ka Viljandi haigla mammograafiabuss, mida külastades saavad sel aastal rinnavähi sõeluuringu sihtrühma kuuluvad 50–74-aastased naised mugavalt ja lihtsalt sõeluuringust osa võtta. Uuringule etteregistreerimine ei ole vajalik – kõiki huvilisi teenindatakse bussis elava järjekorra alusel ning oodatud on nii ravikindlustatud kui ka -kindlustamata inimesed.

“Türi Lillelaata külastab igal aastal palju naisi, kellest suur osa kuulub rinnavähi sõeluuringu sihtrühma. Oma tervise eest hoolitsemine on väga oluline ning meil on hea meel, et saame naiste jaoks sõeluuringul osalemise veelgi lihtsamaks ja kättesaadavamaks muuta. Olen ka ise sel aastal rinnavähi sõeluuringu sihtrühmas ning kavatsen kindlasti lillelaada ajal mammobussi külastada,” sõnas Türi Lillelaada peakorraldaja Pille Marrandi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles