Papist taldrikud ja puidust kahvlid enam avalikele üritustele ei kõlba

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kirna mõis otsustas plastikust korduvkasutatavaid nõusid inimeste teenindamisel mitte kasutada ning ostis söökide ja jookide serveerimiseks ehtsad lauanõud. Toetusrahaga soetavad nad tehnika, millega nõusid pesta ja sisustavad ruumi, kus nõusid ladustada.
Kirna mõis otsustas plastikust korduvkasutatavaid nõusid inimeste teenindamisel mitte kasutada ning ostis söökide ja jookide serveerimiseks ehtsad lauanõud. Toetusrahaga soetavad nad tehnika, millega nõusid pesta ja sisustavad ruumi, kus nõusid ladustada. Foto: Dmitri Kotjuh

Sellest aastast jõustus kliimaministeeriumi nõue avalikele üritustele mitte kasutada toitlustamisel ühekordseid nõusid. Isegi biolagunevad või mis tahes muust loodussõbralikust materjalist nõud, mis veel hiljaaegu olid soosingus, on keelatud. Kasutada tohib üksnes korduvkasutatavast plastist erimärgisega või päris nõusid.

See tähendab, et homme algaval lillelaadal tuleb arvestada sellega, et igale söögile ja joogile, mis serveeritakse pandinõudes, tuleb euro peale maksta. Tõsi, pärast saab selle raha küll tagasi, kui nõud tagastada. Ajutise väljaminekuna tuleb siiski teatud rahasummaga arvestada.

Türi lillelaata korraldava aianduse ja mesinduse seltsi juhataja Pille Marrandi ütles, et nad kaalusid kauplejatega mitut varianti, kuid lõpuks otsustasid minna lihtsama vastupanu teed ja kasutada laadal üksnes Ringo ringkasutatavaid nõusid. «Neid ettevõtteid, kes sellist kompleksset nõude ringkasutuse teenust Eestis osutaksid, pole palju. Ringo on neist üks tuntumaid ja suurürituste teenindamise kogemusega,» põhjendas­ ta.

Tagasi üles