Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kirna mõisa omanik Reimo Lilienthal ütles eile, et praegu on pargis õide puhkenud pooled tulbid. «Sügisel panime mulda veel 75 000 sibulat, seega peaks tänavu kevadel õitsema 300 000 tulpi,» sõnas ta. Millal mõisapargis kõige värvi­kirevam õitemeri voogab, see oleneb Lilienthali selgitusel üksnes ilmast. Kui uskuda lähiaja prognoosi, siis peaks õiteilu kõige rohkem nägema selle nädala lõpus ja järgmise nädala alguses. «Aga veel kord, kõik sõltub ilmast, kui läheb natuke külmemaks, siis areng kohe peatub, palju võib juhtuda isegi mõne tunniga,» sõnas ta.

* Türi tehisjärve ääres alustas eelmisel suvel Türi noortekeskuse eestvedamisel laululava ruumides katseprojektina tegevust väike suvekohvik. Eeloleval suvel kolib kohvik täiesti iseseisvale pinnale, milleks on kaks Leaderi programmi abil soetatud merekonteinerit, mis on kohvik-terrassiks ümber ehitatud. Eelmisel nädalal paigaldati tulevane suvekohvik laululava kõrvale, ent ajani, mil see rannalisi hea ja paremaga kostitama hakkab, kulub veel aega.

* Eelmisel reedel Järvamaa ettevõtjatega kohtunud taristuettevõtte Verston juht Veiko Veskimäe tutvustas muu hulgas ettevõtte järgmisi sihte. «Oleme saanud oma valdkonnas Eesti parimaks. Nüüd tekib küsimus, kuhu edasi. Ja ambitsiooni meil on,» ütles ta kuulajatele. Veskimäe rääkis loo, kuidas temast kui lihtsast Paide poisist sai ettevõtte juht. Kuigi Paides ja Järvamaal pole suure tõenäosusega ühtki ettevõtjat, kes Veiko Veskimäe nime ja lugu ei teaks, pidas ta siiski oluliseks alguses mainida, kui uhke on ta oma Paide päritolu üle. «Käies Euroopas uusi turge uurimas, töötab meie lugu sellest, kuidas Verston on sündinud ühes väikeses kohas, seal väga hästi,» ütles ta.

* Sellest aastast jõustus kliimaministeeriumi nõue avalikele üritustele mitte kasutada toitlustamisel ühekordseid nõusid. Isegi biolagunevad või mis tahes muust loodussõbralikust materjalist nõud, mis veel hiljaaegu olid soosingus, on keelatud. Kasutada tohib üksnes korduvkasutatavast plastist erimärgisega või päris nõusid. See tähendab, et reedel algaval lillelaadal tuleb arvestada sellega, et igale söögile ja joogile, mis serveeritakse pandinõudes, tuleb euro peale maksta. Tõsi, pärast saab selle raha küll tagasi, kui nõud tagastada. Ajutise väljaminekuna tuleb siiski teatud rahasummaga arvestada. Türi lillelaata korraldava aianduse ja mesinduse seltsi juhataja Pille Marrandi ütles, et nad kaalusid kauplejatega mitut varianti, kuid lõpuks otsustasid minna lihtsama vastupanu teed ja kasutada laadal üksnes Ringo ringkasutatavaid nõusid.

* Järvamaa laskespordiklubi kasvandikud näitasid eelmisel nädalavahetusel Elvas peetud noorte meistrivõistlustel tulirelvadest laskmises, et suudavad vaatamata keerulistele oludele ennast kokku võtta ning teha meistritiitleid väärivaid sooritusi. Nad võitsid klubile neli tiitlit ning nüüd on treener Kristina Kiisa sõnul kõik tema kasvandikud ühel või teisel moel Eesti meistrid.

Märksõnad

Tagasi üles