FOTOD Lillelaadalised alustasid ostumaratoni

Tiit Reinberg
Copy

Türi lillelaat tähistab mitteametlikult suve algust ning on just kui kevadise rõõmu, kasvamise ja ilu sümboliks. Ja nii nagu korraldajad võluvad müügiplatsidel iga kord välja lisameetreid, kuhu kauplejaid mahutada, leiavad ka agarad aednikud oma taimi täis aias ikka selle koha või nurgakese, kuhu Türi lillelaadalt ostetud istik mulda pista.

Täna alanud Eesti suurimaid aiapidusid sai nautida head ilma ja nagu ikka, suurt publikumenu. Laada peakorraldaja Pille Marrandi ja tema meeskond on jälle ära teinud tohutu töö, et hea oleks nii kauplejatel kui ka laadalistel. «Ega mina rohkem ei maga,» ütles ta naljatades juba mitu päeva enne laada ametlikku starti, kui oli hakanud laadaplatsil müügimeetreid mõõtma.

See mõõtmine on kui täppistöö, kus arvestada tuleb iga nurga, iga puu, iga oksa ja postiga. Marrandi meeskond on selles aastaid kogemusi omandanud ja töö lendab proffide käe all kiiresti. «See on vahel uskumatu, aga kui vajan tõesti mõnd lisameetrit, see mulle ka imeväel leitakse,» ütleb ta naerdes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles