Järvamaa juurtega florist sattus Kirnas tulpide paradiisi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paidest pärit florist Kaire Sõmer naudib päikeselist päeva Kirna mõisas ja valmistab peenralt nopitud tulpidest lilleseadeid.
Paidest pärit florist Kaire Sõmer naudib päikeselist päeva Kirna mõisas ja valmistab peenralt nopitud tulpidest lilleseadeid. Foto: Tuuli Luiga

Kaire Sõmerile sai eelmisel nädalal Kirna mõisas osaks iga floristi unistus. Tal olid vabad käed teha tulpidest seadeid ning kasutada selleks värskeid peenralt nopitud õisi nii palju kui vaja ja just selliseid, nagu hing ihkas. «Oleksin nagu sattunud lilleseadja paradiisi, kus kõik on võimalik,» sõnas ta.

Kaire Sõmer sattus oma lapsepõlve maile lilli seadma Eesti meisterfloristi Tuuli Luiga kutsel. «Luiga on juba kolm aastat Kirna mõisaga koostööd teinud ja tulbifestivali ajal kutsunud floriste sinna tulpidest seadeid tegema,» lausus ta. «Mul on au kuuluda tema tutvusringkonda ja nii pakkus ta sel aastal ka mulle võimalust minna Kirnasse­ kätt proovima.»

Sõmeri sõnul kõnetas ettepanek teda kohe, sest olles Paidest pärit, on tal ju Kirnaga oma seos. «Eks me kõik jooksime omal ajal Kirnast Türile rahvajooksu ning Kirna mõisa tulpe olen ka viimastel aastatel kevaditi ikka imetlemas käinud,» ütles ta.

Tagasi üles