Raamatukogu jääb liiga lahkete annetajatega kimpu

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Nii nagu lemmikloomade varjupaigad on sageli hädas aia taha jäetud loomalastega, kelle toojat jääb meenutama üksnes pappkast või paremal juhul vabanduskiri, on samasuguse probleemi ees ka Järvamaa keskraamatu­kogu. Raamatukokku ei jäeta õnneks siiski mitte kutsikaid, vaid kastitäite viisi vanu raamatuid August Jakobsoni kogutud teostest põllumajandusõpikuteni välja.

Raamatukastid ilmuvad raamatukogu fuajeesse justkui iseenesest ja ei kusagilt. Ei möödu nädalatki, kui töötajad hommikul majja sisenedes või õhtul koju minnes mõnd banaanikasti või kaht jälle eest ei leiaks.

Raamatute annetamine võiks olla täitsa kiiduväärt asi, leiab raamatukogu direktor Jane­ Kiristaja, kui toodud trükised oleksid puhtad ja nüüdisaegsed. «Praegu tuuakse massiliselt nõukaaegseid kirjandusteoseid, mis on sageli määrdunud ja isegi räpased. Rääkimata sellest, et neid ei loe kahjuks enam keegi,» lausus ta ohates.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles