Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi lillelaat tähistab mitteametlikult suve algust ning on just kui kevadise rõõmu, kasvamise ja ilu sümboliks. Ja nii nagu korraldajad võluvad müügiplatsidel iga kord välja lisameetreid, kuhu kauplejaid mahutada, leiavad ka agarad aednikud oma taimi täis aias ikka selle koha või nurgakese, kuhu Türi lillelaadalt ostetud istik mulda pista. Reedel alanud Eesti suurimaid aiapidusid sai nautida head ilma ja nagu ikka, suurt publikumenu. Laada peakorraldaja Pille Marrandi ja tema meeskond on jälle ära teinud tohutu töö, et hea oleks nii kauplejatel kui ka laadalistel. «Ega mina rohkem ei maga,» ütles ta naljatades juba mitu päeva enne laada ametlikku starti, kui oli hakanud laadaplatsil müügimeetreid mõõtma.

* Nii nagu lemmikloomade varjupaigad on sageli hädas aia taha jäetud loomalastega, kelle toojat jääb meenutama üksnes pappkast või paremal juhul vabanduskiri, on samasuguse probleemi ees ka Järvamaa keskraamatu­kogu. Raamatukokku ei jäeta õnneks siiski mitte kutsikaid, vaid kastitäite viisi vanu raamatuid August Jakobsoni kogutud teostest põllumajandusõpikuteni välja. Raamatukastid ilmuvad raamatukogu fuajeesse justkui iseenesest ja ei kusagilt. Ei möödu nädalatki, kui töötajad hommikul majja sisenedes või õhtul koju minnes mõnd banaanikasti või kaht jälle eest ei leiaks.

* Pühapäeval sattusid Joodi elanikud pealt nägema, kuidas kodumajast üle tee asuva laste mänguväljaku serva oma koeraasja ajama läinud rotveiler sattus pahaaimamatult silmitsi põõsast välja karanud ilvesega. Ilves hakkas koera taga ajama. Koera omanik Luule Emmar ütles, et koer hakkas jooksma kodu poole ja ilves järgnes talle. Aias olnud Emmari elukaaslane haaras esimesena kätte juhtunud eseme, milleks oli labidas, ja jooksis sellega vehkides koera elu päästma.

* Neljapäeval sai otsa Paide tuntuima burgeriputka aeg. Aastaid muusika- ja teatrimaja parkla servas asunud kiirtoidukioski, mis oli juba pikemat aega tühi ja väsinud, tõstis kraana treileri peale, misjärel alustas see sõitu oma uue asukoha poole.

* Kaire Sõmerile sai eelmisel nädalal Kirna mõisas osaks iga floristi unistus. Tal olid vabad käed teha tulpidest seadeid ning kasutada selleks värskeid peenralt nopitud õisi nii palju kui vaja ja just selliseid, nagu hing ihkas. «Oleksin nagu sattunud lilleseadja paradiisi, kus kõik on võimalik,» sõnas ta. Kolme poja ema ja ettevõtja Kaili Käesel-Maastik (47) valiti tänavu Eesti kolme parima sotsiaaltöötaja hulka. Ta on pannud aluse edukale erihoolekandeteenust osutavale mittetulundus­ühingule ning alates sellest aastast ka samasse valdkonda kuuluvale ettevõttele. Kaili on hea inimene, kes parandab maailma tööga, mida paljud teha ei taha: ta muudab elu ilusamaks psüühilise erivajadustega inimestel.

* Euroopa Parlamenti kandideeriv riigikogu liige Kalle Grünthal ütleb, et talle on tulnud korduvalt tapmis­ähvardusi, seetõttu käib ta avalikes kohtades turvamehe saatel. Küsimusele, kuidas ta silma siniseks sai, vastab Grünthal­ naerdes, et kohtus ühe ebameeldiva tegelasega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles