Tarbjal heidetakse õnged vette

Järva Teataja
Uuendatud 21. mai 2024, 13:35
Copy
Reiu jäe ääres oli täna uimelisi jahtimas sadu kalamehi, kes said saagiks peamiselt vimba ja särge, aga ka latikat.
Reiu jäe ääres oli täna uimelisi jahtimas sadu kalamehi, kes said saagiks peamiselt vimba ja särge, aga ka latikat. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 25. mail on kalastussõbrad oodatud Tarbja järve äärde, kus toimub õngitsusvõistlus "Paide särg".

Eelmistel aastatel Paides toimunud võistupüüdmisele otsustasid korraldajad sel kevadel avalöögi anda Tarbjal. Ettevõtmine kuulub Järvamaa lahtiste kalapüügi seeriavõistluste arvestusse ning sel korral on võistlusklasse kaks: üldarvestus ning noored kuni 17 eluaastat (kaasa arvatud).

Võistlus toimub püügisektorites, mis on korraldajate poolt eelnevalt puhastatud. Võistlejatel tuleb arvestama, et vajadusel tuleb ka ise täiendavalt püügiala puhastada. Püügialalt korjatud taimestik tuleb tõsta kaldale.

Võistluspüü toimub kaldalt, peibutussöötadeks tohib kasutada ainult kaubandusest saada olevaid kalastuseks mõeldud valmissöötasid, pudrud on keelatud. Konksusöödaks on lubatud kasutada ainult traditsioonilisi naturaalseid söödavariante: usse, tõuke, puruvanasid, maisi jne. Püüda võib ühe lihtkäsiõnge või rulliõngega, varuõngesid võib olla piiramatult. Kahva kasutamine on lubatud, soovitav on kasutada ka sumpa ning kalad elusana hoida.

Arvesse lähevad kõik järves esinevad kalaliigid, välja arvatud haug ning alamõõdulised kalad (linask, L=30cm).

Õngitsusvõistlusele kogunemine ning püügisektorite loosimine toimub laupäeval, 25. mail kell 8-8.45 Tarbja paisjärve Paide-poolses otsas, kus saab ka võistlusele registreeruda. Püük läheb lahti kell 10 ning saagi kaalumine ja autasustamine algab kell 14.

Võistlusklasside võitjad selgitatakse kalade kaalumise teel. Võitjaks osutub suurima kogukaalu saanud võistleja, võrdse kaalu korral läheb koht jagamisele. Autasustatakse võistlusklasside kolme parimat, auhinnalaua katab Salmo.

Osavõtumaks 10 eurot. Täpsemat infot jagab ja eelregistreerimist korraldab õngitsusvõistluse peakohtunik Valeri Sirotin telefonil 5552 5770.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles