Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Viis aastat tagasi avas Paides uksed aasiapäraseid roogi valmistav toidukoht Vaga Mama. Aasiapäraseid sööke pakkuv restoranikett, millel on toitlustuskohti mitmes Eesti linnas, otsustas toona kanda kinnitada ka Paides, et raputada järvalaste maitsemeeli veidi teravamate toiduelamustega. 2021. aasta juunis aga sulges Vaga Mama Paides jäädavalt uksed ja mitte koroonaajast tingitud väiksemate läbimüükide, vaid tööjõupuuduse tõttu. Sellest ajast saati ongi järvalastel teravamate toidunaudingute otsingutel tulnud sõita üle maakonna piiri, et mõnd aasiapärast toidukohta külastada. Alates homsest on aga põhjust seada sammud Türile, sest kesklinnas asuva ärihoone esimesel korrusel ootab nii türilasi kui ka teisi järvalasi juba tuttava nimega söögikoht Vaga Mama.

* Keskkonnainvesteeringute keskus andis Järva Halduse ASile 340 000 eurot Aravetele uue katlamaja ehituseks. Projekt maksab 1,33 miljonit eurot. Järva Halduse ASi juhatuse liige Andreas Sapas sõnas, et raha pole ettevõte ette kogunud. Kui paar aastat tagasi Aravetel trasse ümber ehitati, kajastus see investeering tarbijatele soojahinnas. Ka uue katlamaja ehituse maksumus kergitab Sapase ütlust mööda soojatootmise hinda.

* Koeru hooldekeskus plaanib Euroopa Liidu regionaalfondi toel rajada Paidesse uue hoolekandemaja erivajadustega inimestele. Kui projekt õnnestub, hakkab 2028. aastal elama oma uues kodus 24 hooldekeskuse praegust klienti.

* Paide E-Piima spordihallist sai eelmisel neljapäeval Järvamaa üks ametlikke turismiinfopunkte. Sihtasutuse Järvamaa turismi koostöövõrgustiku koordinaator Piret Sihver selgitas, et sellest ajast, mil Paide keskväljakul oli veel turistidele mõeldud i-punkt, möödub tänavu kevadel juba neli aastat.

* Nädalavahetusel oli Karksi-Nuias Ainja krossirajal motokrossi Eesti meistrivõistluste esimene etapp. Laupäeval käisid rajal sooloklasside sõitjad, kelle seas oli ka mitu Järvamaa motosportlast. Kõige kiiremas, MX Open klassis teenis etapivõidu paidelane Meico Vettik.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles