Tipprestoranide uus nimekiri saab avalikuks

Copy
Tänavu gurmaanide piiblis Michelini restoranijuhis ühe tärniga tunnustatud restoranis 180 Degrees on peakokk Matthias Diether kombineerinud veisetartari ja -rulaadi üheks roaks. Kodus võib mõlemat eraldi teha. FOTO: Lauri Laan
Tänavu gurmaanide piiblis Michelini restoranijuhis ühe tärniga tunnustatud restoranis 180 Degrees on peakokk Matthias Diether kombineerinud veisetartari ja -rulaadi üheks roaks. Kodus võib mõlemat eraldi teha. FOTO: Lauri Laan Foto: Lauri Laan

Teisipäeval avaldab maailmakuulus restoranigiid Michelin need Eesti restoranid, kes sel aastal giidi pääsevad - siis selgub, millised Eesti restoranidest on Michelini hinnangul taseme säilitanud ja kas Eestisse tuleb Michelini tunnustusega restorane ja tärne juurde.

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus sõlmis lepingu Micheliniga 2022. aasta veebruaris. See riiklik leping oli eelduseks Eesti esimeste Michelini tunnustusega restoranide väljakuulutamisele kaks aastat tagasi mais. Michelini tuleku aastal pääses Eestist Michelini giidi kokku 31 restorani, mullu juba 34. Tärnirestorane on Eestil kaks, NOA Chef’s Hall pälvis mullu ühe ja 180° kaks tärni.

„Vastavalt Michelini tööpõhimõtetele hoitakse giidi pääsenud restorane enne seda kuupäeva saladuses, võime vaid oletada, et praegu on Michelini inspektorite testimised lõpusirgel,“ ütles ühendasutuse turismijuht Anneli Lepp.

Tagasi üles