Koeru kogudus on kirikusse uue vaiba otsingul

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koeru kiriku vahekäiguvaip on punast värvi, seetõttu peaks ka väljavahetatav vaip olema punastes toonides, soovitab koguduse õpetaja Kristi Sääsk.
Koeru kiriku vahekäiguvaip on punast värvi, seetõttu peaks ka väljavahetatav vaip olema punastes toonides, soovitab koguduse õpetaja Kristi Sääsk. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Koeru Maarja Magdaleena koguduse liikmed ülestõusmispühade eel kirikus talgud korraldasid, et pühakoda pidulikuks päevaks korda seada, jagus töid palju. Talvetolm tuli välja tuulutada, vaipu kloppida, ämblikuvõrke pühkida ja palju muudki teha. Kirik sai küll puhta ja värske ilme, ent oli üks asi, mis kogu selle suure koristuse tulemusel ikkagi silma riivama jäi. Pika vahekäiguvaiba altaripoolset otsa kattev vaip­kate on oma aja ära elanud ja pole enam silmale kena vaadata.

See ajendas kogudust tegema üleskutset, et päevinäinud vaiba asenduseks uuem leida. Õpetaja Kristi Sääsk sõnas, et praegune põrandakatte on samuti omal ajal keegi pühakojale annetanud ning see on mistralaadsest materjalist.

Iga asi aga kulub, seda enam, et vaibast on mitme aasta jooksul üle käinud paljude kirikuliste jalad nii sügisese pori kui ka talvise lumega. Selle tulemusel ongi põrandakate osaliselt kulunud ja määrdunud ning tuleks asendada.

Tagasi üles