Paganausku mõrtsukas hoiab kodukanti hirmuvalitsuse all (6)

Maarja Ilves
, reporter
Uuendatud 22. mai 2024, 15:12
Copy
Kümme aastat tagasi selgitas Aleksander kohtupingis täiesti rahulikult, kuidas võttis pussnoa ja lõikas sõbral kõri läbi. Kui kannatanu oli seepeale teise tuppa roomanud, läks ja lõikas seal veel kord tal kõri läbi. «Ta korises ja ma tahtsin ta piinad lõpetada,» põhjendas Aleksander.
Kümme aastat tagasi selgitas Aleksander kohtupingis täiesti rahulikult, kuidas võttis pussnoa ja lõikas sõbral kõri läbi. Kui kannatanu oli seepeale teise tuppa roomanud, läks ja lõikas seal veel kord tal kõri läbi. «Ta korises ja ma tahtsin ta piinad lõpetada,» põhjendas Aleksander. Foto: Tiit Reinberg

Kümme aastat tagasi kirjutas Järva Teataja loo mõrtsukas Aleksandrist, kes kirjeldas kohtus külmavereliselt, kuidas ta pidi Järva-Jaanis oma joomakaaslasel kõri läbi lõikama kaks korda, sest esimese korra järel too ei surnud ja siis tahtis ta mehe piinad lõpetada. Kohus karistas 2014. aasta sügisel Aleksandrit kümneaastase vangistusega.

Nüüd on mees jälle vabaduses ja kodukandis tagasi. Oma selgitusel paganausu vastu võtnud Aleksander murdis hiljuti sisse Karinu mõisasse, kus seal elav naine üritas algul ennast ära peita, hiljem pääses appi tõtanud naabrite toel.

Sissemurdmine leidis aset 10. mail pärast kella kümmet hommikul. Aleksander üritas esialgu justkui väljendada viisakust, koputades valjult esimesele uksele. Sellise müra peale mõisa perenaine, kes ei soovinud oma nime avalikustada, ärkas. Kui talle sai selgeks, kes on müra põhjustaja, otsustas ta varjuda.

Märksõnad

Tagasi üles