Elustamiseks vajalikud aparaadid jõudsid Türi valda

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
AED elustamisseade
AED elustamisseade Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Täna paigaldati Türi valla erinevatesse hoonetesse seitse uut AED elustamisaparaati.

Türi vallavalitsuse arendusjuht Üllar Vahtramäe sõnul saadi LEADER meetmest toetust projektitaotlusele „AED elustamisaparaatide soetamine turvalisuse suurendamiseks kogukonnas“. Projektiga soetati kuus automaatset elustamisaparaati. Lisaks soetas Türi vald seitsmenda elustamisaparaadi oma vahendite eest ja see paigaldati Käru rahvamajja.

Käru rahvamajja paigaldas vald elustamisseadme oma raha ees.
Käru rahvamajja paigaldas vald elustamisseadme oma raha ees. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Vahtramäe ütles Türi Rahvalehele, et uued aparaadid said Kabala rahvamaja, Oisu rahvamaja, Türi kultuurimaja, Türi vallamaja/raamatukogu, Väätsa rahvamaja ja Väätsa tervisekompleks. Projekti maksumus sisaldab seadmeid, mis hakkavad paiknema hoonete seinal olevates kappides.

AED seadmed paiknevad avalikes kohtades spetsiaalselt selleks mõeldud kappides.
AED seadmed paiknevad avalikes kohtades spetsiaalselt selleks mõeldud kappides. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Peale selle toimub juunis nimetatud hoonete töötajatele ja teistele huvilistele koolitus seadme kasutamise kohta. "Türi spordihoones on selline seade juba varasemast olemas ja selle vajalikkust tõestab seik, et seda on ka reaalselt elustamiseks vaja läinud," märkis Vahtramäe.

Projekti kogumaksumus on ligi 9000 eurot, millest LEADER toetus moodustas 90 protsenti, valla omaosalus oli 10 protsenti. Käru rahvamaja seade osteti Türi valla oma raha eest, sest Käru ei kuulu Lõuna-Järva koostöökogu LEADER meetme piirkonda.

Tagasi üles