Kalastajad eiravad jääle mineku keeldu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata  sellest, et alates 30. märtsist on Päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle, ei lasknud eelmise nädala reedel Tarbja järve jääl istunud kalastajad end sellest häirida.
Hoolimata sellest, et alates 30. märtsist on Päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle, ei lasknud eelmise nädala reedel Tarbja järve jääl istunud kalastajad end sellest häirida. Foto: Tiit Reinberg/ Järva Teataja

Kuigi 30. märtsist pole siseveekogude jääle minek lubatud, ei pea paljud harrastuskalastajad keeldu millekski ja riskivad nii eluga.

Viimasel nädalal näitas ilmataat veel oma hambaid ja öösiti valitsesid väljas krõbedad külmakraadid, ent lähipäevade ilmaprognoos lubab juba kevadist sooja, seetõttu hakkab ka jää veekogudel senisest kiiremini sulama.


Möödunud reedel püüdis Järva Teataja ajakirjanik pildile kolm Tarbja tehisjärvel viibinud seadust trotsivat kalastajat.
Päästeameti pressiesindaja Annika Koppel selgitas, et keeld kuulutati esimest korda välja eelmisel aastal. «Keeld kuulutati välja, sest eelnevatel aastatel on nii kalameeste kui ka lastega just jää sulamise ajal juhtunud palju õnnetusi,» lausus ta. «Viimasel paaril aastal on õnnetuste arv veidi vähenenud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles