Järvalane alustab tööd Euroopa Liidu tsiviilmissioonil Ukrainas

Järva Teataja
Copy
Kunagi Järvamaa päästeametit juhtinud Jaanus Teearu nõustab nüüd Moldova presidendi administratsiooni, peaministrit, valitsust ja ministeeriume.
Kunagi Järvamaa päästeametit juhtinud Jaanus Teearu nõustab nüüd Moldova presidendi administratsiooni, peaministrit, valitsust ja ministeeriume. Foto: Erakogu

Türilt pärit Jaanus Teearu alustas tööd Euroopa Liidu tsiviilmissioonil Ukrainas, asudes juhtima planeerimis- ja hindamisüksust.

Euroopa Liidu nõuandemissiooni keskmes on Ukraina tsiviiljulgeolekusektori reformi toetamine ja valdkonna eest vastutavatele valitsusasutustele strateegilise nõu andmine. Pärast Venemaa agressiooni algust Ukrainas usaldasid Euroopa Liidu liikmesriigid missioonile täiendavaid ülesandeid – toetada Ukraina ametkondi piirihalduse teemadel ning pakkuda nõustamist sõjaroimade ja teiste rahvusvaheliste kuritegude uurimisel.

Jaanus Teearul on varasem tsiviilmissiooni kogemus EL-i tsiviilmissioonilt Moldovas (EUPM Moldova), kus ta töötas riigi kriisivalmiduse strateegilise nõunikuna, ning EL-i tsiviilmissioonilt Afganistanis (EUPOL Afghanistan), kus ta töötas tsiviilpolitsei nõustajana. Enne lähetust töötas Teearu riigikantselei nõunikuna.

Tagasi üles