Perutavad hobused tekitasid autole üle 10 000 euro eest kahju

Copy
TRT03: TORI HOBUSED : KUIGATSI, EESTI, 29SEP21 - 
Hargo talus veerand sajandit Tori hobuseid kasvatanud sakslanna Ute Wohlrab otsustas Saksamaale tagasi kolida.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: TORI HOBUSED : KUIGATSI, EESTI, 29SEP21 - Hargo talus veerand sajandit Tori hobuseid kasvatanud sakslanna Ute Wohlrab otsustas Saksamaale tagasi kolida. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Eesti maanteedel toimub aastas umbes 500 kokkupõrget loomaga, mille keskmise kahju suurus on 2500 eurot. Uuemate autode puhul on kahjud ulatunud ka 25 000 euroni, vanemate teekond lõpeb sageli mahakandmisega.

Enim kokkupõrkeid toimub Eesti teedel kitsede, kährikute, rebaste ja teiste väikeloomaga. Statistiliselt vähem on õnnetusi Eesti metsade suurimate ulukite põtrade, metssigade, hirvede ja karudega.

ERGO transpordikahjude osakonna juht Raido Orulaidi sõnul toimuvad kokkupõrked ulukitega peamiselt looduskeskkonnas ja metsamassiivide lähedal enamasti varahommikul, hilisõhtul või öösel, kui teatud loomad on teistest aktiivsemad. Ohtlikum aeg õnnetusteks on kevadel, mil loomadel on paaritumisaeg ning juhid peavad eriti tähelepanelikult piirkiirust jälgima või isegi aeglasemalt sõitma, et hoida nii loomi kui ka enda vara.

Tagasi üles