GALERII Õppus Miljon Miksi paneb proovile Järvamaa evakuatsioonirühma oskused ja võimekuse

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Eile algas Kaitseliidu ja Päästeameti koostöös ulatuslik evakuatsiooniõppus Miljon Miksi 2024, mis hõlmab kolme Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna piirkonda, Järvamaad ning Jõgeva- ja Lääne-Virumaad. Evakueerimist õpivad Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru malevad eesotsas naiskodukaitsjatega, kellel on evakueeritavate vastuvõtmisel ja nende eest hoolitsemisel võtmeroll.

Eilseks õhtuks jõudsid maakondade evakuatsioonirühmad faasi, kus loodud oli mehitatud evakuatsioonipunktid mitmete eri ülesannete täitmiseks ning vastu võeti esimesed evakueeritavad.

Järvamaa vabatahtlikud said ülesandeks rajada evakuatsioonipunkt Paidesse kunstikooli ruumidesse Laial tänaval, kus on sarnast õppust ka varem läbi viidud, kuid toona ilma evakueeritavateta. Sedakorda tuleb tegeleda reaalsete inimestega, kes õppuse legendi kohaselt on evakueeritud sõjalise konflikti tõttu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles